- Nesna er sentrum i universet

Ida Maria står på scenen i Glasshuset under Folk & Fisk i kveld.

Ida Maria står på scenen i Glasshuset under Folk & Fisk i kveld.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lover eksplosiv konsert i Bodø i kveld. Og gleder seg til å slappe av hjemme.

DEL

– Jeg er blitt en duracellkanin, sier Ida Maria til Avisa Nordland.

At nesnajenta er i toppform, er noe publikum som fikk oppleve Ida Maria på Rød Snø på Mo for noen uker siden, kan underskrive på. For mange var nettopp Ida Marias opptreden det absolutte høydepunktet, i en temmelig sterk line-up. I kveld er hun klar for å rocke Bodø, under arragmentet Folk og fisk i Glasshuset.

- Hvorfor takket du ja til å være med på Folk og fisk?

– Det var en selvfølge. Bodø er den nærmeste storbyen til Nesna, hvor jeg kommer fra, og det er fantastisk å få mulighet til å spille her igjen. Siste konsert i Bodø var under Parkenfestivalen i 2011. Det var helt rått. Jeg husker at jeg fikk sjokk da jeg gikk på scenen og så alle menneskene. Det føltes som om hele Nordland fylke hadde kommet for å høre på. Folk og fisk blir noe helt annet, men jeg gleder meg like mye.

– Du har både spilt foran tusenvis av mennesker på store arenaer, og holdt intimkonserter. Hva liker du best?

– Begge deler er spennende, men jeg må si at opplevelsen på intimkonserter er langt mer intens. Jeg synes det er kjempeartig å få nærkontakt med publikum. Sist lørdag var jeg i Vadsø, og da var scenen på samme plan som publikum. Jeg hadde muligheten til å ta med folk på scenen. For meg handler musikk om å ha det artig i lag. Mitt ønske er at publikum skal være en del av bandet, og bandet en del av publikum. Det er enklere på mindre konsertarenaer, sier Ida Maria.

– Turneen i Nord-Norge har så langt vært helt drømmeaktig. Den blir bare bedre og bedre. Jeg hadde en helt vill opplevelse i Vadsø. I Bodø lover jeg å sørge for en energieksplosjon. Jeg skal ikke servere bakgrunnsmusikk. Denne konserten blir spesielt trivelig for dem som liker å headbange.

– I 2009 sang du duett med Iggy Pop. Hvordan ble du kjent med ham?

– Vi har flere felles bekjente, og jeg formidlet et ønske om å samarbeide. Han ringte meg mens jeg var på hytta like utenfor Mosjøen. Jeg satt på utedassen og snakket med Iggy Pop i telefonen. Etter det spilte vi inn ei låt og en musikkvideo sammen. Han har sagt at det var den beste videoinnspillinga han har vært med på.

– Du slapp EP-en «Accidental happiness» tidligere i mars. Hvor fikk du inspirasjonen fra?

– Ved å kjøre langs veiene i Los Angeles, og gjennom The Valley, Venice og på Pacific coast highway. I tillegg har jeg vært masse på stranda, og gått fjellturer i Hollywood hills. Griffith park er blitt stedet mitt. Det er en gigantisk park midt i Hollywood hills, som får Central park til å ligne en liten flekk.

– I de senere årene har du begynt og trene og blitt avholds. Hvorfor la du om livsstilen?

– Jeg hadde ikke trent på sju år da jeg begynte å gå i fjellet i Los Angeles for to år siden. Jeg var i veldig dårlig form. Siden det har jeg ikke rørt alkohol. Jeg hadde veldig mange mørke, tunge lodd i livet mitt som måtte fjernes. Jeg var på riktig sted til riktig tid. LA er et perfekt sted for å få hjelp og inspirasjon.

– Hvorfor er det viktig å være i fysisk god form som artist?

– Mange mener at konserten min i Parken var veldig bra, men min egen opplevelse er at jeg skulle hatt mer energi. Ved å være fysisk aktiv blir jeg i stand til å uttrykke det jeg vil med kroppen. For meg handler det ikke nødvendigvis om å se ut på en bestemt måte. Jeg er blitt en duracellkanin på scenen i forhold til hvordan jeg var før.

– Hva kommer vi til å se og høre fra Ida Maria framover?

– For det første håper jeg folk kan ta seg tid til å høre bonussingelen «Sick of you»på den nye EP-en. Den er etter min mening den beste på plata. Ellers skal jeg snart gå i gang med en ny runde låtskriving, og bygge opp Youtube-kanalen min, sier Ida Maria. Som nå lengter etter å ta det litt roligere. Reise hjem til Nesna og også være privatpersonen og nesnaværingen Ida Marie Børli Sivertsen.

– Nesna er hjemme. Jeg har vært på reisefot de siste to månedene, og stort sett bodd på hotell. Framover skal jeg ta meg en pause her i nord, for det føler jeg at jeg fortjener. Akkurat nå er Nesna sentrum av universet for meg.

Artikkeltags