Særegen utstilling om bibliotek på Nesna

Jo Staube er på plass når museet på Nesna åpner utstillingen Det norske biblioteket lørdag.

Jo Staube er på plass når museet på Nesna åpner utstillingen Det norske biblioteket lørdag.

DEL

Utstillingen Det norske biblioteket ved Jo Straube åpner på museet på Nesna 9. november.

Fotograf Jo Straube har sammen med forfatter Frode Grytten og designer Anette L`Orange gitt ut boka «Det norske biblioteket», lansert i 2017, skriver

Da Jo Straube ble født i 1983 hadde Norge 1.395 bibliotek. Siden er antallet halvert. Straube har besøkt mer enn 200 av bibliotekene for å undersøke og formidle bibliotekets betydning i dag. Resultatet er en særegen bok med bilder tatt av Straube og tekst ved Frode Grytten.

En utstilling med utvalgte bilder åpner på museet på Nesna under Litteraturfest 2019 og vises ut året. Jo Straube deltar på åpningen. Boka Det norske biblioteket fikk i 2018 hovedprisen i konkurransen Årets vakreste bøker.

Da Jo Straube stilte ut i Kabelvåg sto det følgende i pressemeldinga: "Ærlig og kjærlig dokumentasjon av en støvete institusjon. Straube har portrettert bibliotekarer og brukere, bygninger og innemiljø med kjærlighet, humor og alvor. På sitt særegne vis har han fanget hele Norge gjennom kameralinsa. Fotografen tar oss med til blant annet verdens nordligste folkebibliotek, nedleggingstruede filialer, bokbåten Epos, arkitektoniske bibliotekperler, men viser også menneskene som arbeider og bruker bibliotekene."

Artikkeltags