– Vi følger opp suksessen fra i fjor og arrangerer nok en gang Sjyen i småbåthavna på Nesna, sier musikkansvarlig Kristian Sivertsen i en pressemelding.

Sjyen ble for første gang arrangert i fjor, og da mens verdens øyne var rettet mot Nesna og Helgeland under Arctic Race of Norway. Årets utgave arrangeres 11. til 13. august, og allerede er tre artister klare.

Har spikret avtaler

– Vi ønsker her å favne bredt, sier Sivertsen som avslører at Chris Thompson, Senjahopen og LÜT er ventet.

Chris Thompson (UK) og Mads Eriksen Band – vokalisten fra Manfred Mann's Earth Band er ventet med et meget kompetent orkester for å spille gamle hits.

– Selveste Senjahopen kommer selvfølgelig på Sjyen. Det er et par band man bare må ha på plakaten når man har en festival som heter Sjyen, forteller Sivertsen og legger til:

– LÜT, urørtfinalistene fra Tromsø måtte på plakaten etter at vi hørte «Du vet ingenting» for første gang.

Selveste Senjahopen kommer selvfølgelig på Sjyen

Kristian Sivertsen, Musikkansvarlig Sjyen

 

Bredt tilbud

– Folk har gitt klart uttrykk for at det er behov for en slik festhelg på Nesna. Vi ønsker å involvere lag og foreninger for å gi et så bredt som mulig tilbud – sier Jørn Ståle Pettersen, leder i Nesna Vel.

– På kaikanten blir det aktiviteter for alle aldersgrupper hele helgen. Det blir fiskeaktiviteter og kajakkpadling og muligheter for guidede turer i området, sier Nina Rødahl Friis i festivalkomiteen

Festivalen skiltet i fjor med sambosa laget av somaliske og syriske flyktninger. Sistnevnte ble det laget 1000 stk. av.

– Vi må definitivt lage mer Sambosa i år, sier Hanne Maren Reistad og Tove Myhre i matgruppa.

Sjyen

11. til 13. august på Nesna