Tyveri fra Nordland Teaters verksted: - Det er litt krise, for det står et filmteam klart

Produsent ved Nordland Teater, Wenche Bakken, skriver på sin egen Facebook lørdags ettermiddag at det har forsvunnet en rekvisitt som skal brukes i en filmproduksjon i helgen.

DEL

- Et glassfiberstøpt egg som er så stort at en voksen person kan være inni egget, forsvant utenfor Nordland Teaters verksted i Langneset i natt. Et filmteam står klar og skal bruke det. Har noen opplysninger som kan gjøre at egget kommer til rette så setter vi stor pris på det, skriver hun på Facebook.

Ane-Marta Tamnes Hansgård jobber med filmen Diagnonsense, en dokumentar om seg selv. Der er i denne filmen egget skal brukes.

- Vi hadde gjort det klart og plassert det utfor verkstedet i Langneset, og nå er det borte. Det er litt krise, for det står klart et filmteam fra Berlin klart for å filme, forteller Wenche Bakken.

Når egget lyssettes kan man se folket som ligger inni som et foster. Mandag skal egget etter planen lysettes og brukes i filmen.

- Det er virkelig tragisk. Vi kom hit kun for å filme dette egget, noe vi har planlagt i flere måneder. Så vi er desperate etter å få det tilbake. Dette er ikke noe vi kan reprodusere eller lage på nytt, sier filmens produsent, Andrew Grant.

Det har før vært brukt i et stykke som heter Orden og Kaos, av Stein Elvestad.

- Det var for fint til å kastes, og nå hadde de plutselig bruk for det, sier Bakken.

Hun forteller at hun nå skal ut og lete, i fall noen har hatt det litt morsomt med egget, og at det kan befinne seg i nærområdet.

Produsenten opplyser at om rekvisitten kommer til rette, så vil ikke produksjonsselskapet eller Nordland Teater gjøre noe mer ut av saken.

Artikkeltags