I fjor deltok 310.000 barn, nå er det igjen klart for Sommerles

Illustrasjonsbilde av barn som leser på sengen.

Illustrasjonsbilde av barn som leser på sengen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Dønna bibliotek, Herøy bibliotek, Kulturbadet bibliotek, Nesna bibliotek og Træna bibliotek er med på den digitale lesekampanjen Sommerles.

DEL

Sammen med barn fra over 300 andre kommuner kan alle barn i 1.–7. klasse i Alstahaug, Dønna, Herøy, Nesna og Træna kommune fra 1. juni være med på kampanjen. I fjor deltok over 200 kommuner og 310.00 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

– Vi gleder oss til årets kampanje! Ved å gjøre lesing litt ekstra morsomt håper vi at mange vil holde leseferdighetene ved like gjennom sommeren. Vi får hyggelige tilbakemeldinger fra enkelte skoler om at barn som har deltatt faktisk har blitt bedre til å lese etter ferien, forteller prosjektleder Pernilla Slotte Hjermann.

Barna får også tilgang til en spesialskrevet fortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve og kan løse oppgaver knyttet til denne. I tillegg til poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer.

Årets kampanje er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek, Telemark fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken