Perler fra svin

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

RANA: Sist spredte de seg som ild i tørt hår, denne gangen sprer de perler fra svin. Honningsvågrevyen er tilbake.

DEL

Hvem har vel ikke hørt dem på CD eller sett dem på DVD mellom forestillingene, den gale og glade gjengen fra revymiljøet i Honningsvåg. Rett fram, totalt blottet for ironi, tvetydigheter og understatements, leverer trioen sang, gjøgleri og banneord.

Søndag gjester de Meyergården på Mo, mandag Studentsamfunnet på Nesna, med sin nye forestilling. Turneen startet forrige fredag i Trondheim, og gjengen fra Honningsvåg har spilt for fulle hus siden da.

Fornyet

– Alt klaffet allerede fra premieren, og det er vi selvfølgelig godt fornøyde med. Vi var veldig spente før showet - det er jo alltid litt sånn - det er ikke sikkert at publikum liker det vi synes er artig. Vanligvis har vi vært nødt til å justere på forestillinga underveis, men denne gangen satt den fra premieren. Vi har ikke merket noen daupunkter, sier Frank Arne Olsen.

«Perler fra svin» er lagd i god Honningsvågrevy-tradisjon. Forskjellen fra tidligere er at det er mer musikk denne gangen. Og en god del nye figurer.

– Vi har fornyet oss ganske kraftig, slik at det skal bli noe nytt for dem som er å ser på oss hvert år. Dette er jo sjuende året vi holder på, forteller Olsen.

Av nye bekjentskaper kan nevnes mesterkokken fra Mehamn, old boys-fotball og våre nye gitarkamerater - eller nachspielkamerater, som Olsen kaller det.

Scanner

Inspirasjon til galskapen henter de overalt. Notatblokka er aldri langt unna når nye, spennende bekjentskaper scannes.

– Ingen kan føle seg for trygg etter at de har vært i kontakt med oss, ler Olsen.

Gjengen er klar for heftig turnering både før og etter jul. I januar drar gjengen sørover, og Olsen forteller at folk sørpå har fått øynene mer og mer opp for Honningsvågrevyen, som nå er blitt et levebrød for de aller fleste av de som er med.

– Det passer bra, når en egentlig ikke liker fast arbeid, sier Olsen og ler.

Han synes ikke det er vanskelig å få søringene til å le.

– Det er en myte det der, at vi har så forskjellig humor. Forskjellen ligger i at folk nordpå flirer med ansiktet «kølåpent». Sørpå er de mer tilkneppet. Men de ler der også.

Det er ennå flere billetter igjen til revyen. Rundt halvparten av billettene var onsdag ettermidag solgt til forestillinga på Meyergården.

Artikkeltags