Etter å ha avholdt seminar på fredag og lørdag ble det hele toppet med en konsert i en fullsatt Ytteren kirke søndag kveld. Så fullsatt var det faktisk at noen måtte ta til takke med å stå eller sitte på gulvet. Konserten var satt godt opp med en blanding av solo-framførelser av Rybak, framførelser kun av Prima Musikkskole og framførelser av musikkskolen sammen med Rybak.

Stor stemning

Det er ikke bare klassisk musikk som kan framføres som klassisk musikk, og det viste Rybak til gagns med sin framførelse av «Great Balls of Fire», som rocket like mye på fiolinen hans som til gitaren til Jerry Lee Lewis. Prima følger opp med en herlig coverversjon av Chris Medinas «What are words» og viser et samspill som minner om et mye mer erfarent orkester. Både publikum og musikerne storkoste seg gjennom hele konserten, og stemningen var skyhøy da Rybak og Prima avsluttet med «Fairytale».

Stolt far

Tare Steiro var en av de engasjerte publikummerne, han hadde sin datter Sunniva spillende på cello.

- Jeg tenker det er en inspirasjon for andre i området. Fem av mine barn spiller instrument, selv om bare en av de er med her i dag. Jeg syns det er fantastisk bra av Violetta Sørensen som har fått Rybak til å komme hit for andre gang, sier Steiro før han som alle de andre i salen begynner å synge med på «Fairytale».

Etter endt konsert er det bare skryt å få fra Alexander Rybak, som var veldig fornøyd med hvordan konserten og helgen generelt hadde gått.

- Det var kjempebra. Alt var under kontroll selv om alle nok var passe nervøse. Og det må sies at selv om det ikke akkurat var Oslo Spektrum eller Valle Hovin, så var det en veldig stor opplevelse for de involverte, meg inkludert, sier Rybak.

- Jeg følte også det var en god opplevelse for dem som hadde kommet for å se på. Jeg har noen slike prosjekter hvor jeg reiser rundt i Norge og spiller med barn og ungdom. For meg er det viktig at man viser allsidighet med sine instrumenter, og det var enkelt å få til her for dere er jo alle allerede så allsidige.

* I morgendagens papirutgave av Rana Blad kommer det reportasje fra Prima Musikkskoles seminar, der Rybak var instruktør for 80 elever fra hele Nordland.