DAB-suksess: Nesten annenhver ranværing hører på Radio Rana

Helge Jakobsen fra Radio Rana, kjører kommunestyret live over FM-nettet.

Helge Jakobsen fra Radio Rana, kjører kommunestyret live over FM-nettet.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

En lytterundersøkelse, gjennomført av Polarfakta i slutten av juni, viser at hele 40 prosent av Ranas befolkning lytter til Radio Ranas sendinger ukentlig. Blant de 300 respondentene svarer også 18 prosent at de hører daglig på lokalradioen.

– Dette er svært høye lyttertall og selvfølgelig svært gledelig for oss i Lokalradioens venner/Radio Rana, sier Helge Jakobsen i en pressemelding.

Undersøkelsen bekrefter dermed at innføring av DAB i Nordland ble en suksess for lokalradioene, som fortsatt oppererer på FM-nettet.

Ifølge Polarfakta avslørte også utspørringen et stort engasjement blant lytterne. Mange har oppfatninger om programinnhold og meninger om hvordan lokalradioen skal bli enda bedre. Et oppsiktsvekkende stort engasjement, ifølge Polarfakta, skriver Jakobsen.

Undersøkelsen viser også at de fleste aldersgruppene er godt representert og jevnt fordelt. Mens spesielt ungdom er opptatt av mer moderne musikk, har andre blant annet trukket fram mer lokalt stoff, lokale nyhetssendinger og konkurranser.

– Radio Rana er en lokalradio basert på frivillig arbeid, hvilket i seg selv legger noen begrensninger på aktivitet og muligheter til utvikling, men Polarfakta-undersøkelsens mange positive tilbakemeldinger gir både inspirasjon og lyst til videre arbeid, sier Jakobsen.

Les også (+): 40 år siden Elvis døde: Haakon er ikke redd for å kalle seg en Elvis-fanatiker

Les også: Kulturnatta fylles med liv i sentrum: – I år vil det skje så mye at det er umulig å få med seg alt

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken