Gå til sidens hovedinnhold

Talentene strålte på Bakeribyggfestivalen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er liten tvil om at det gror godt i musikkmiljøet på Nesna og Mo.

Lørdag formiddag var det den yngre gardes tur til å innta scenen på Bakeribyggestivalen. Tre lokale artister fra Mo og Nesna, bød på en flott konsertopplevelse i melankoliens tegn.

Først ut var femten år gamle Emma Røed fra Rana. Til tross for den unge alderen har Emma rukket å bli godt scenevant. I november stod hun på scenen foran et fullsatt Oslo Spektrum i MGPjr. Publikum på Bakeribygget fikk servert en fin blanding av egenskrevne låter og covers. Tekstene til Emma er personlige og ærlige, og den unge låtskriveren har en tilstedeværelse i musikken som mange eldre og etablerte singer-songwriters kan se langt etter.

Gruppa «Høydeskrekk» ble med Emma på siste låt, før de overtok scenen. Bandet, som består av Tonje Heggem Elvebakk, Tobias Falstad og Håvard Rokkan, leverte solide covers av blant annet Pink Floyd og Bigbang.

 

- Vi jobber for tiden med å skrive egne låter, og håper vi kan gi ut noe snart, forklarer vokalist Tonje.

Med sine egenskrevne låter med norske tekster, er nesnabandet Trekløver er i ferd med å bli et etablert navn i musikkmiljøet på Helgeland. Låtene «Samma Himmel» og nyutgivelsen «Vår Lille Evighet» har snart 10. 000 avspillinger på strømmetjenesten Spotify. Nesnaværingene, som er mellom 17 og 20 år, er plateaktuelle og satser på å gå gitt ut debutalbumet så snart som mulig.

 

På Bakeribyggfestivalen vartet bandet opp med seks egenskrevne låter. Før de spilte den nye låten «Scream» spør vokalist Kine-Louise Nikoline Forsbakk Jacobsen om publikum vil høre den norske eller engelske versjonen av låta, og får et enstemmig svar fra de fremmøtte.

- Ja vel, da får dere heller høre «kauk», ler vokalisten.

De er jo bare fantastisk dyktige hele gjengen

Siv Bårdsen

 

Trekløvers musikk er drømmende, tekstene er gode, og utrykket har en stor nærhet i seg. Alle med forkjærlighet for melankoli på nordnorsk bør virkelig glede seg til Trekløver gjør platedebut!

Driftsleder ved Bakeribygget, Siv Bårdsen, var godt fornøyd med hva de unge leverte på scenen.

- De er jo bare fantastisk dyktige hele gjengen, slår Siv fast.

Talenter på Bakeribyggfestivalen

Emma Røed, Høydeskrekk og Trekløver spilte på Bakeribyggfestivalen lørdag formiddag.

 

Kommentarer til denne saken