Smeltedigelen slipper to nye band til festivalen i oktober

Le Vent Du Nord: Fra den fransktalende provinsen Québec i Canada.

Le Vent Du Nord: Fra den fransktalende provinsen Québec i Canada. Foto:

DEL

I en pressemelding fra Smeltedigelen musikkfestivalen fremgår det at festivalen slipper to nye band.

Le Vent Du Nord beskrives som noe av det beste av musikk som blomstrer i den fransktalende provinsen Québec i Canada. 

Med fengende, lidenskapelige versjoner av tradisjonell musikk og originale komposisjoner, ispedd flotte liveshow, har Le Vent du Nord gjort stor suksess rundt om i verden. Det er virvlende og drivende polkaer og jigs, men også melankolske sanger og ballader – ispedd en stor dose tradisjonell foot percussion og masse humor, heter det i pressemeldingen.

Gjennom årene har gruppen mottatt en rekke priser. Blant annet Grand Prix du Disque Charles Cros, to Juno (Canadian Grammy), Canadian Folk Music Award og 'Artist of the Year' på The North American Folk Alliance Annual Gala. Gruppen vises ofte i canadisk, amerikansk, engelsk og fransk radio og fjernsyn, og har deltatt i en rekke musikalske samarbeid med blant annet The Chieftains og Dervish. Det er bare å glede seg til en stor konsertopplevelse.

– Dette fyrverkeriet av et band fra Canada kommer til å lage stor stemning på Black Box under Smeltedigelen. De er kjent for sine fantastiske live konserter og har et stort publikum i Canada, USA og i store deler av Europa, sier festivalsjef for Smeltedigelen Musikkfestival Hilde Høgseth.

Ensemble Denada: Med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll har tidligere spilt på Hemnesberget.

Ensemble Denada: Med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll har tidligere spilt på Hemnesberget. Foto:

Det andre bandet Smeltedigelen slipper er Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll. Deres prosjekt hadde premiere på Kongsberg jazzfestival i juli, og fikk der strålende mottakelse fra publikum.

Siden da har de reist på turné fra Hemnesberget til Bremen, og blant annet laget en 40 minutters TV-versjon av konserten i samarbeid med NRK 2 og Nasjonal Jazzscene.

Utgangspunktet for prosjektet er Torun Eriksens album «Grand White Silk», og ideen har vært å utfordre et av jazzens klassiske formater med nye musikalske ideer og referanser.

Resultatet er blitt et uttrykk som Smeltedigelen musikkfestival i pressemeldingen beskriver som elegant pop estetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul. Noen assosierer dem med EST, andre hører norske folketoner eller jubler over deilige guilty pleasure-sekvenser med discogroove, soulriff og sousafon.

– Da jeg opplevde dette ensemblet for et år siden med den fantastiske vokalisten Torun Eriksen, hadde jeg én tanke i hodet og det var at dette vil jeg ha på programmet til Smeltedigelen. Det er noen fantastiske musikere vi får oppleve og en perfekt match til Torun Eriksen sin nydelige vokal, uttrykk og utstråling, sier Hilde Høgseth.


 

Artikkeltags