Inviterer til prisutdeling: – Vi har kalt det «Kvinner Kan», og vi vil la oss inspirere av kvinner som har lyktes med å skape sine egne arbeidsplasser

Astrid: Liv Høyen, Ruth Bratsberg og Gunvor Liland fra Mo i Rana Soroptimistklubb inviterer til miniseminar i forbindelse med utdeling av Søster Astrid-prisen.

Astrid: Liv Høyen, Ruth Bratsberg og Gunvor Liland fra Mo i Rana Soroptimistklubb inviterer til miniseminar i forbindelse med utdeling av Søster Astrid-prisen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mo i Rana Soroptimistklubb inviterer til et åpent møte med lokale kvinnelige gründere i forbindelse med utdelingen av Søster Astrid-prisen 3. oktober.

DEL

Søster Astrid-prisen ble stiftet for seks år siden i forbindelse med avdukingen av bysten av helsesøster Astrid Storhaug, som soroptimistklubben fikk reist. Nå skal den deles ut for tredje gang, og det skjer på et eget arrangement i regi av Mo i Rana Soroptimistklubb.

– Vi har kalt det «Kvinner Kan», og vi vil la oss inspirere av kvinner som har lyktes med å skape sine egne arbeidsplasser, sier Ruth Bratsberg fra arrangementskomiteen.

De fire som vil fortelle om sine erfaringer med å starte og drive sine egne foretak er Lillian Silfvenius fra frisørsalongen Zikk-Zaks, Sonja Djønne fra Heymat, gullsmed Merete Mattson, og Grete Lian og Sissel Åvitsland fra Askeladden.

I tillegg vil også Kvinnenettverket Noor presentere seg selv og sin virksomhet på møtet.

– Og vi i soroptimistklubben vil orientere om vårt eget prosjekt, der vi skaffer midler til utdanningen av en jordmor i Kambodsja, sier Bratsberg.

Arrangementet er todelt, med en seminardel med foredrag og prisutdeling. Søster Astrid-prisen er på 5000 kroner, og går i år til Kvinnenettverket NOOR.

Artikkeltags