Nå skal gutta kødde live: – Vi snakker gutteprat, prater sjit og tuller

Gutteprat: ”Guttakødder” går live 3. August på Kulturhuset Mo og lover gutteprat. Fra venstre: Elias Bårdsen, Joachim Olufsen og Fredrik Hågensen.

Gutteprat: ”Guttakødder” går live 3. August på Kulturhuset Mo og lover gutteprat. Fra venstre: Elias Bårdsen, Joachim Olufsen og Fredrik Hågensen.

DEL

Fredrik Hågensen, Elias Bårdsen og Joachim Olufsen er navnene bak podkasten «Guttakødder». Nå går de for første gang live, på Kulturhuset Mo, står det i en pressemelding. Med seg har de en kompis som skal imponere vokalt og en ordfører som ikke skal le.

Podkasten «Guttakødder» har ifølge dem selv fans over hele verden, med et spesielt fotfeste i Asia, Spania og Rana. Lørdag 3. august river Fredrik Hågensen, Elias Bårdsen og Joachim Olufsen seg løs fra sine huler i Dalselv, Mjølan og Hauknes og plasserer seg på den nye byscenen til Kulturhuset Mo.

Max nerver, null sceneerfaring

– Dette blir vår aller første live podkast, og ja, vi har nerver! Opplegget blir en god mulighet til å nyte god drikke til midt-på-treet-underholdning. Vi har null sceneerfaring, så dette kan umulig gå galt, sier Fredrik, Elias og Joachim.

– Eller det stemmer ikke helt, korrigerer de seg selv. For Fredrik var konferansier i syvende klasse og Elias har spilt pinnsvin i Hakkebakkeskogen på skolen.

Men hva er «Guttakødder» tematisk opptatt av og hvem er målgruppen, står det videre i pressemeldingen.

– Vi snakker gutteprat, prater sjit og tuller. Eller kanskje ikke gutteprat, det går i ulike temaer, og er løst og ledig. Vi har følgere fra 16 til 50 år og ifølge Spotify har vi også en liten prosent lyttere fra 100 til 150 år, det må være hardcore blodfans for hver sending kan jo meget mulig bli den siste de får med seg. Og Torbjørn Aag, han i Kunnskapsparken Helgeland, han hører på oss fast, vet vi. Ikke det at han er mellom 100 og 150 år altså, han er jo noen år yngre enn som så.

Gir plass til The Voice-deltaker

Gutta tror det blir bra med folk og rift om de rundt 200 billettene som legges ut for salg om ikke så lang tid.

– Vi er godt i gang med bestikkelser av venner og kjente. Om ikke alle kommer for å høre oss, så kanskje de møter noen de kjenner i baren. Vi gleder oss, det blir dritartig. At vi skulle på ei scene og sy sammen eget show på Kulturhuset Mo i august, det hadde vi ikke kunne drømt om for tre måneder siden da vi startet dette her. Vi må bare løfte den nye byscenen vår til nye høyder. Vi kan ikke love noe sykt bra. Men vi kan love noe.

I tillegg til seg selv har podkasterne fått med seg Sondre Langseth Remmen.

Remmen, opprinnelig fra Nesna, er for noen kjent etter han deltok på audition til The Voice tidligere i år. Det var rundt 100 av cirka 1900 som kom videre på den såkalte blind audition. Han vet helt ærlig ikke hva han har sagt ja til.

– Jeg kjenner dem og podkasten godt, men hva jeg nå går med på, det vet jeg ikke helt. Jeg bor for tiden i Trondheim der jeg jobber med forsikring, men er på ferie på Mo 3. august så da valgte jeg å si ja. Jeg skal inngå i podkasten på et eller annet vis og skal opptre litt senere. Hvilke låter og hvilken stilart jeg kommer med er ikke bestemt, folk får bare ta turen å sjekke ut settet, sier Sondre Langseth Remmen.

Får Geir Waage latterkrampe?

Gutta kan også love at ordfører Geir Waage tar turen for å delta på en sekvens der det er om å ikke le.

– Sporty av Waage. Vi tror Waage kan være en hard nøtt, latterkrampene sitter kanskje ikke så løst under den dressen. Så må vi muligens hive inn Fredrik i denne duellen, for han ler jo av absolutt alt. Og vi håper selvsagt at publikum får en gøy, og annerledes kveld, avrunder gutta.

Artikkeltags