Det er Margrethe Møllevik i Pride Mo i Rana som forteller dette.

Pride har i det siste jobbet opp mot duoen og nå er det endelig klart at de kommer til årets Pride for å spille.

- Nå er vi veldig gira her. Det var nesten litt uventet at de takket ja. Vi er jo en liten festival, mye mindre enn de andre festivalene de har spilt på som Verket og Rød Snø, sier Møllevik, og fortsetter:

- Det er veldig stort og kult for oss at de stiller opp på vår lille Pride-festival. Det vil jo bli en mye mer intim konsert enn det folk kanskje er vant til, siden det ikke er plass til like mange som det er på for eksempel Verket.

Duoen skal etter planen spille under festivalen på lørdag 16. juni på kvelden, nærmere bestemt klokken 2100. I utgangspunktet hadde man sett for seg at man skulle ha de allerede planlagte konsertene i Teaterkaféen, men nå som det er klart at OnklP og Jaa9 kommer, så kan det være at man ser på muligheten for å flytte konserten inn i Black Box'en på teatret.

- Vi føler vel vi er litt gærn som satser såpass som dette, men vi har kontroll på regnskapet i år også. I fjor var det mer slik at det var vi selv som måtte henvende oss til musikere, politikere, media og samarbeidspartnere for å til noe her, men i år så er det veldig mange som selv har tatt kontakt og vil samarbeide med oss.

 

 

Dette er andre året det holdes en Pride-festival i Mo i Rana. Det første året var en stor suksess, og det var blant annet flere hundre ranværinger, store og små, som stilte opp og gikk paraden.

Bildeserie

Se bildene fra den historiske Pride-paraden i Mo i Rana

 

I år skal man holde på i to dager, fredag og lørdag, der paraden foregår på lørdag. Paraden blir også sendt direkte på Rana Blad.

I tillegg blir det blant annet holdt en Pride-Galla lørdag der Alt eller ingenting, Kristian Rødvand, Bitchy Big Boobies Bang Band, Alex Cornelius, Malin Anna, Syvert Olstad, Frode Hansen, HildeKarin Skreslett, Halvard Leirvik og Sven Henriksen stiller opp.

Det blir også konserter på fredagen samt at det vil bli avholdt avholdt rosa kompetansekurs og og vist film i regi av Rana filmklubb.