Tre personer har lært seg hver sin bok utenat. På biblioteket kan besøkende velge den levende boken de vil lese i

Panelsamtalen og Time has fallen asleep in the afternoon sunshine er en del av en serie kunstprosjekter som Nordnorsk kunstnersenter vil gjøre i Mo i Rana i løpet av de neste to årene.

Panelsamtalen og Time has fallen asleep in the afternoon sunshine er en del av en serie kunstprosjekter som Nordnorsk kunstnersenter vil gjøre i Mo i Rana i løpet av de neste to årene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Nordnorsk kunstnersenter har startet en kunstnerisk tilstedeværelse i Mo i Rana for å være med å løfte kunstens plass i Nordlands nest største by. I fjor høst åpnet det første prosjektet med Robert Johanssons skulptur Mikado utenfor Ungdommens hus. Nå fortsetter vi programmet med en panelsamtale om kunst i byrom, og et samtidsaktuelt kunstprosjekt av koreograf Mette Edvarsen med levende bøker på biblioteket.

Lån en levende bok

Det levende bok-prosjektet Time has fallen asleep in the afternoon sunshine er utviklet av kunstner og koreograf Mette Edvardsen, og tar besøkende i biblioteket med på en leseropplevelse helt utenom det vanlige.

- Tre utøvere har lært seg hver sin bok utenat, og vil tilbringe tre dager på Rana bibliotek. Her kan besøkende velge en bok de vil lese, og den levende boken tar leseren sin med til et sted i biblioteket, eller en annen plass, mens de resiterer sitt innhold, skriver kunstnersenteret i en pressemelding.

Lesningene foregår 1., 2. og 3. feb. i bibliotekets åpningstider. Bøker som blir lest er Elskeren av M. Duras, Pianolærerinnen av E. Jelinek og Hakkepølsa av T. Lindgren. Medvirkende er Kristine Øren, Mari Matre Larsen og Marit Ødegaard.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

Kunstens plass på Mo

Torsdag 1. februar blir det satt fokus på Kunstens plass på Mo. Der blir det en kort presentasjon om kunstprosjekter i byrom av Karolin Tampere fra Nordnorsk Kunstnersenter. Det blir også introduksjon til filmprosjekt om kunst på Mo av Farooq Isam Qasim i samarbeid med skuespiller Sven Henriksen.

Det blir også panelsamtale med ordstyrer Svein Ingvoll Pedersen fra Nordnorsk kunstnersenter og kultursjef i Rana, Hilde Rokkan, kulturskolerektor Kristine Rønning, bibliotekssjef Rita Jørgensdatter, Eva Sundsvold fra Rana kunstforening og skuespiller Sven Henriksen med flere.

Panelsamtalen og Time has fallen asleep in the afternoon sunshine er en del av en serie kunstprosjekter som Nordnorsk kunstnersenter vil gjøre i Mo i Rana i løpet av de neste to årene.

Artikkeltags