Trippelslipp til Smeltedigelen: – Det er ikke hver dag vi får oppleve en jazzsaksofonist og operasanger i samme person

DEL

Torsdag ble tre nye konserter under Smeltedigelen presentert. Lørdag 19. oktober skal både Mahsa Vahdat og Tord Gustavsen, Håkon Kornstad og den nordnorske duoen Eline Hellerud Åsbakk og Eirik Fjelde slippes løs på de ulike scenene på Nordland Teater.

Det er ikke veldig mange her i verden som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og om mulig enda færre som kan slippe unna med det, skriver festivalen om Håkon Kornstad i en pressemelding.

– Vi er særdeles fornøyd med å ha muligheten til å presentere denne meget spesielle artisten for festivalens publikum. Det er ikke hver dag vi får oppleve en jazzsaksofonist og operasanger i samme person, og som er en så fantastisk utøver av begge sjangere. Dette blir en unik konsert, sier festivalsjef Hilde Høgseth.

Pianist Tord Gustavsen er en av Norges mest populære jazzartister, og er en av få som kan skilte med listeplasseringer både på Billboard og VG-lista. Til Smeltedigelen kommer han sammen med Mahsa Vahdat. De to har samarbeidet i ni år, inkludert to plater og en lang rekke konserter i Europa, Amerika og Asia.

– Det er en glede å presentere to sterke stemmer på den nasjonale og internasjonale musikkarenaen. Hver for seg fantastiske utøvere med sine egenartede musikalske uttrykk og tradisjoner som har funnet hverandre og skaper sterke musikalske øyeblikk. Jeg gleder meg veldig til denne konserten. Jeg er sikker på at den setter spor, kommenterer Høgseth.

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø har med seg pianist Eirik Fjelde. Fjelde spiller ellers sammen med blant andre popstjernen Dagny. Musikken befinner seg i det kjølige skandinaviske jazzlandskapet ispedd en solid dose nordnorsk tradisjonsmusikk.

– Vakre, vindskeive melodier over mesterlig smakfullt, underspilt pianokomp gjør dette til en helt særegen lytteropplevelse. Tekstene heller mot det poetiske, med poengterte stemningsbilder som er åpne for tolkning, står det i pressmeldingen fra Smeltedigelen.

– Dette er en ung duo fra Nord-Norge som jeg er sikker på publikum kommer til å bli glad i. Åsbakk har en flott stemme som kler de vakre poetiske og ettertenksomme tekstene, og Fjelde er allerede en godt etablert og ettertraktet jazzpianist som har en nydelig sound, sier Høgseth.

Artikkeltags