Utvider UKMs påmeldingsfrist: - Det blir en oppgradert UKM i år

Spent stemning backstage i pausen under fjorårets UKM.

Spent stemning backstage i pausen under fjorårets UKM.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Søndag ettermiddag er det igjen klart for Ungdommens kulturmønstring. I år som i fjor, møtes ulike artister og publikum i Gruben Samfunnshus.

– I år blir det pauseunderholdning og litt diverse, så det blir en litt oppgradert UKM i år, sier prosjektleder for UKM i Rana, Tone Norum.

For å få med flest mulig, og samtidig sikre bredest mulig uttrykksform, har fristen i år blitt forskjøvet. Siste frist er onsdag 31. januar.

– Men UKM har stengt påmeldingen på nett, så deltakere som vil melde seg på må enten ta kontakt med Odd Arne Berg eller Ungdommens Hus, sier Norum.

Tradisjonelt sett er det mange deltakere som synger eller danser. I år prøver UKM å nå enda flere kunstarter.

– Det er utrolig artig om vi får inn litt band og kanskje noen som spiller et instrument eller noe sånt. Jeg vet det finnes et stort spekter her, legger hun til.

I fjor var det 20 ulike innslag i Rana, men i år er det så langt meldt på 10–12. En av deltakerne er fra Hemnes.

– De som har lyst til å være med her på Mo får selvfølgelig lov til det, samme med Nesna, der har vi også hatt med deltakere tidligere.

Årets konferansier blir Kevin Johansen Mediå.

I fjor gikk Gunnlin Bjørkhaug og Ingrid Bakke fra Rana videre fra UKM i Nordland med dans til «Hurts so good». Deretter deltok de på den nasjonale UKM-festivalen i Sandnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken