Ranværing i NRK-hovedrolle

MENTOS: Håvard utsettes for forsøket menneskelig mentos i stor skala.

MENTOS: Håvard utsettes for forsøket menneskelig mentos i stor skala. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Håvard Paulsen danser uten å kunne det, og er god på å gjøre seg litt dummere enn han er. Det har gitt han en av hovedrollene i NRKs nye satsing for barn.

DEL

I morgen kveld blir ranværingen Håvard Paulsen å se på NRK super rett før gullrekka på statskanalen. Paulsen som i sin tid gikk på dramalinja på Mjølan, har nemlig sikret seg en av de tre hovedrollene i NRK-serien «Barn ingen adgang», hvor han spiller mot Per Kristian Grytdal og Selda Ekiz.

- Rett etter skoletid låser de tre overivrige lærerne Selda Ekiz, Per Kristian Grytdal og Håvard Paulsen døra på skolen. Da gyver de løs på eksperimenter som de på ingen måte kan holde på med når det er elever til stede. Eksperimentene filmes og legges ut på en hemmelig blogg kun for lærere. Helt til den havner på NRK Super ? skriver NRK om den nye serien.

- Det spilles acetonbowling i gangen, en gjenglemt Cherrox blir dyppet i flytende nitrogen og slått til småbiter med et balltre, de blander syrer og stoff, lager røykbomber med flotte farger og forsker inngående på promp. Lærerne forklarer det de gjør, men er mest av alt ellevilt begeistret og legger ikke skjul på at naturfag rocker.

Tar ut dumme sider

Håvard Paulsen synes det er fantastisk morsomt å være en del av «Barn ingen adgang».

- Jeg har jo den beste karakteren, for både PK og Selda kan jo dette, mens jeg bare er drama- og norsklæreren som stiller teite spørsmål, og gjør farlige ting jeg ikke burde, forteller Håvard.

Alle tre karakterene er basert på personene som spiller dem, men skrus til for å bli enda mer TV-vennlige.

- Mye av karakteren er meg, men jeg tar ut mine dummeste sider på skjermen, sier Håvard og ler litt.

Han fikk rollen i serien grunnet sin innsats som regnmakersjef i ENOVA. Håvard var ansatt av medieselskapet Klipp og lim AS i Trondheim, som ledet ENOVAs regnmakersatsing, rettet mot barn som ønsket å gjøre en innsats for kloden vår. Som regnmakersjef ble han en slags barnetv-onkel på nett, og takket være ENOVAs tette samarbeid med Nrk, begynte Håvard etter hvert å lage små fem minutters innslag for TV-ruta, blant annet for «Energikampen». Det ble lagt merke til, og Håvard ble dermed foreslått til «Barn ingen adgang».

- I dette yrket er det utrolig tilfeldig hvor sjansene dukker opp. Jobben i ENOVA fikk jeg fordi en koreograf trengte en mann som ikke kunne danse, men var villig til å danse. Han som filmet videobiten i denne forestillingen foreslo meg videre. Det ene tar det andre.

Travle tider

Håvard har jobbet med TV og teater siden han forlot Mo i Rana i 1998. Fra 20092012 tok han skuespillerutdannelsen sin på Høgskolen i Nord-Trøndelag, og har siden jobbet med småprosjekter på Dramatikkens hus.

Nå er han på turné som Tommy i Hålogaland Teaters «Pippi Langstrømpe». Der spiller han mot Rebekka Nystabakk som også har en fortid fra Mjølans dramalinje. Han blir andre tidligere dramaelev med en hovedrolle på NRK. Hver lørdag er Marie Blokhus å se i statskanalen i humorsatsingen «Side om side».

- Det er stort, og jeg kjenner det kribler litt. Jeg føler meg veldig heldig og takknemlig for denne muligheten. Det blir spennende å se det nå. Vi gjorde jo opptakene i april og mai, så akkurat nå virker det litt fjernt, sier Håvard.

Utover høsten skal han spille i «Et juleeventyr» og i tillegg reise rundt med Den kulturelle skolesekken.

- Men de største som har skjedd meg siden sist, er at jeg har blitt pappa! Det har vært enormt for meg å få perspektiv på hva som er viktig og hva som ikke er det. Yrket er i utgangspunktet så egoistisk, at det er fantastisk å få en sånn liten fyr inn i livet mitt, som kan være med å gi balanse. Jeg føler meg utrolig privilegert, sier Håvard Paulsen.

Artikkeltags