- Det er helt tilfeldig, forteller Hanne Teigen om at hun og Aslaug Selnes Frogner fra Lurøy har tatt på seg samme regnkåpe med hvite polkadotter.

Flere hadde valgt polkadottmoten som festivalmote, og Hanne og Teigen forklarer at det er det ultimate festivalantrekket.

- Når man først går i polkadotter hilser man på alle andre som har på seg det, forteller Hanne.

De to damene tror først ikke de er helt like, men etter en sammenlikning og utveksling av informasjon om hvor jakkene er kjøpt finner de ut at de er prikk like.

Ikke noe utdrikningslag

Selv om Hanne og Aslaug ikke hadde koordinert jakkevalg er de tre jentenes gensere mer planlagt.

- Jeg ringte Aslaug for å høre om hva som var kleskode ved festivalen og fikk beskjed om å ta med mariusgenseren, forteller Kristin Marthinsen og viser fram genseren under jakken.

Hun forteller at de har fått spørsmål om de er på utdrikningslag, men konstaterer at det er de altså ikke.

Forberedt på å miste hverandre

Det er ikke bare regnet jentene er forberedt på. Hanne har vært på festival før, og er forberedt på at hun kan bli borte fra mannen sin, Stig Teigen.

- I går mistet vi hverandre så i dag har jeg tatt med meg en gul glowstick som jeg skal vifte med hvis jeg mister han. Jeg har gitt han en grønn glowstick som han kan vifte med hvis han mister meg, forteller Hanne og viser fram glowsticken hun har festet rundt halsen.