Rompetrock og gulrotblues

Hm. Mye merkelig lyd i dette spesialkomponerte instrumentet. Audun Eriksen har ungenes fulle oppmerksomhet. 
Foto: Øyvind Bratt

Hm. Mye merkelig lyd i dette spesialkomponerte instrumentet. Audun Eriksen har ungenes fulle oppmerksomhet. Foto: Øyvind Bratt

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Kan man spille på ei gulrot, og hva er egentlig en rompet? Duoen The Four turnerer Helgeland.

DEL

– Ok, da er vi klare til å starte. Kan dere som ikke er her, rekke opp handa?

Fire par hender rett til værs. Det er lopper i stolene til publikum, som teller rundt 40. Langnes barnehage, som for tiden bor på hotell, har fått gjester fra Kirketun. Samt to litt gærne musikere fra Trøndelag. Mange par forventningsfulle, og muligens også litt rastløse ører er klare for sin aller første konsert. Men etter at bandet (Audun og Truls) er behørig presentert, sier de hadet og går. Publikum kan likevel høre dem. I alle fall de sure fløytene.

– De skal sikkert bare øve litt før de starter, kommer det bestemt fra første rad.

Gruppa The Four er Truls Lorentzen og Audun Eriksen. Med kofferten fulle av merkelige instrumenter (som "rompeten" og noe som i utgangspunktet var ei gulrot), er de ute på tur i barnehager over hele Nordland. Mandag begynte turneen i Båsmobakken barnehage, i dag går turen videre blant annet til Skonseng.

– Men hva gjør dere når dere ikke spiller på gulrot?

– Det blir litt andre musikkting, men det er dette som er levebrødet vårt, forteller Lorentzen, etter å ha administrert køene foran henholdsvis rompeten og rauteboksen. Han spiller i rockebandet Dog & Sky og dirigerer Svartlamon Hardkor, men trives veldig godt på turné med The Four. Spesielt når ungene ikke begynner å grine.

Les mer i torsdagens papir- eller pdf-utgave av Rana Blad.

Artikkeltags