Med dirigent Rita Lynn Bjellånes i spissen står Haukneskoret for en lun hyggestund, en lørdag ettermiddag - etter butikkrunden og før tippekampen. Kafékonserten «Fløte til kaffen» lokker mange.

- Vi har dekt på til 80, men det er flere her, konstaterer korets leder, Mariann Skaug, rett før konserten begynner.

På bordene står hjemmebakst av det kaloririke slaget. Rundt bordene er det trangt om saligheten. Faktisk så trangt at det ikke er alle forunt å få sitte ved et bord. De sist ankomne må ha kaffekopp og kake på fanget, men det ser ikke ut til å legge noen demper på stemningen, som er god fra aller første tone. Repertoaret er lett og variert, med sanger av artister som Elton John, Lisa Ekdahl, Bobbysocks, Elvis og Beatles. Litt skurr her og der er det, men koret lar seg ikke vippe av pinnen. Atmosfæren blant sangerne er leken og avslappet. En ting fremstår som tydelig: Dette er en gjeng som har det artig sammen, noe korleder Mariann Skaug også nevner mens hun småprater litt med publikum.

Mari Hagen ved Nordland Teater står for koreografien. Dermed unngår man at koret bare står rett opp og ned og synger, og det gjør jo slettes ingen ting med et sånt type repertoar. Og at publikum setter pris på både fløte til kaffen og toner i øret er det ingen tvil om. Når siste tone dør ut og alle blomster er delt ut, får koret stående applaus.

- En veldig bra konsert, et perfekt konsept, sier Frank Reite. Som medlem av Gruben mannskor forsøker han å møte opp på så mange som mulig av de andre korene sine arrangementer.

Også Mariann Skaug er fornøyd.

- Dette er et program vi håper å ta med oss videre i andre sammenhenger, erklærer Skaug mens bordene ryddes vekk.