Sentrum foto ut av sentrum

Anne-Grete Haug og Veronica Pedersen er strålende fornøyd med Sentrum Foto gamle/nye lokaler på Selfors. Foto: Hedda Hiller Koteng

Anne-Grete Haug og Veronica Pedersen er strålende fornøyd med Sentrum Foto gamle/nye lokaler på Selfors. Foto: Hedda Hiller Koteng

Artikkelen er over 9 år gammel

Etter 26 år i sentrum tar Sentrum foto med seg pikkpakket og flytter tilbake til Selfors.

DEL

– Åh, det er deilig, sier Anne-Grete Haug umiddelbart og spriker med tærne i sandalene. Hun er henrykt over å være tilbake på Selfors, og sier hun har fått mer ro rundt seg etter de flyttet tilbake til Selfors.

Praktisk

Etter 26 år i byen var det slutt på leieavtalen, og Haug måtte finne en annen plass til sitt studio. Hun trålet lokalene i byen, men fant ingenting hun likte. Så kom hun til å tenke på Sentrum fotos gamle lokaler, og tilfeldighetene ville det slik at huset sto ledig. Med seg på lasset har hun Veronica Pedersen, som skal assistere fotografen med blant annet kjøp og salg.

– Det er veldig praktisk å være her. Både for kundene og oss. Vi slipper å bekymre oss for parkering for fullt av bryllupsgjester nå i sommer, og tilgjengeligheten er noe helt annet her. Vi ligger i gateplan, så her kommer du lett inn med både krykker og rullestol, sier Anne-Grete.

Natur

Hun er ikke minst fornøyd med å ha fått natur rundt seg igjen, og viser entusiastisk frem bakhagen, trær og en nydelig uteplatt som er svært velegnet for fotografering.

– Men det aller fineste her er at jeg har fått vann. Jeg er så glad i å fotografere vann, og har et hemmelig sted nede ved elven hvor jeg pleier å ta folk ut for fotografering. Det er helt magisk der. Bilder tatt i naturen er virkelig det vakreste, sier Anne-Grete Haug.

Allsidig

Hun er ikke bekymret for at kundene skal søke til andre fotografer nå som hun har etablert seg på Selfors.

– Folk velger fotograf ut fra det resultatet de vil ha. Jeg har min kundegruppe som liker det jeg står for og min måte å gjøre ting på med analog fotografering, album og natur. Jeg legger vekt på å være allsidig, og er så glad for at jeg kan få fotografere alle mulige mennesker. Tenk å måtte spesialisere seg i bare en type foto. Så kjedelig det hadde vært, sier Anne-Grete Haug.

Artikkeltags