Den gode julekonsert-stemningen ble slått an med djupe toner fra trombonene i Binderskvartetten, som åpnet konserten med «Hark, the Herald Angels sing». Så fulgte «Det kimer nu til julefest» med koret, samt «Bånsull i advent». Kontakten med publikum var absolutt til stede, og man fikk også langt på vei det man forventet - de kjære og tradisjonelle juletonene.

To unge solister

Likevel - i år presenterte Haukneskoret noe nytt og spennende, med to unge og lovende solister, som sikkert vil glede publikum mye i årene som kommer. Først ute til å entre solistpodiet var Sjasmin Reitehaug (7). Hun sang sammen med koret i «Det lyser i stille grender», og hun sjarmerte såvel medvirkende som publikum med sin rene og søte sang.
Deretter var det tur for neste solist: Olga Kivaeva (12) på fiolin, akkompagnert av Bjørn Skogly på el-piano. Hun framførte først en russisk melodi, og deretter «Jeg er så glad hver julekveld», uten akkompagnement. Hun har allerede en godt utviklet spilleteknikk, og det er en fryd å se hvor «riktig» hun spiller i både strøk og grep. Arrangementene av melodiene stilte også absolutt krav til hennes ferdigheter. Olga er et talent som musikkmiljøet i Rana vil få stor glede av framover.


Alvor og skjemt

Årets julekonsert ga også plass til såvel nostalgiske minner som skrå blikk på julestria. Mari Hagen fra Nordland Teater framførte to tekster, først «Julekort», en tekst av Torill Thorstad Haugen, og senere «Feskarn og Vårherre» av Arild Hanssen. Begge var gode innslag til å gi konsertopplevelsen et litt videre perspektiv med på veien fram mot julefeiringa.
Sjasmin kom tilbake med solo på Prøysens meget kjære «Julekveldsvisa», som påkalte både smil og sikkert en og annen tåre i øyekroken. Senere sang Sjasmin også solo på «Nå tennes tusen julelys».
Koret sang tre andre sanger; «Nordnorsk julesalme», «Fader vår», og «Kling no klokka», og tradisjonen tro på julekonserter så ble det hele avsluttet med «Deilig er jorden», med allsang på tredje vers.
Binderskvartetten hadde også flere innslag, med «O Welt, ich muss dich lassen» og «Adoramus te, Christe». Kvartetten består av Linda Gjersøe, Eli Svingeseth, Halvard Svingeseth, og Marius Helgå, kjente navn fra korpsmiljøet i Rana.

Fin veksling

Alt i alt ble årets julekonsert fra Haukneskoret en fin veksling mellom humor, melankoli, julestemning og rørende soloinnslag.
Koret klinger godt, med sine 14 dame- og 10 mannsstemmer. De framstår også som meget godt forberedt til å gi publikum en fin førjulsopplevelse. Smilet er på plass, i tillegg til en ren og stilig regi på konserten. Mikrofoner for de to solistene og for Mari Hagen, som vanlig stødig styrt av Ronny Klausen ved Nordland Teater, bidro også til en gjennomført og behagelig opplevelse for publikum. Og over koret hang det blanke stjerner og glimtet, laget av Mo Menighets barnehage.