Nedleggelse har hengt over Nesna som den tykkeste havskodde. Nå er Sjyen-programmet klart: – Vi har behov for en fest

Publiners: Folk'n roll-bandet fra Brønnøysund.

Publiners: Folk'n roll-bandet fra Brønnøysund.

DEL

– Det har vært en tung vår og inngang til sommeren for Nesna med nedleggelsen av Nord universitet hengende over oss i lufta som den tykkeste havskodde og nå har vi behov for en fest, sier Kristian Sivertsen.

Han forteller at det er mange som har stått på, og nå er de i full gang med å forberede festival. Foreløpig er det fire artister som er sluppet, men Sivertsen lover at det etter helga kommer mer.

– Vi nyttegjør oss i størst grad av Nord-Norske artister på Sjyen, og det synes vi er fint. Det er ikke bare bevisst, men vi ønsker artister som vi kan identifisere oss med, forteller han.

– Nå er det hender og føtter i sving fram mot festivalen om to uker, og det blir hoppeslott for barna, og i år som i fjor blir marked med bagasjeromsutsalg, noe som var ekstremt populært i fjor, sier Sivertsen avslutter Sivertsen.

Sjyen 2019 arrangeres helga 16–17. august på Nesna under parolen #lanesnaleve og to uker før festivalen har Sjyen foreløpig følgende artistslipp.

OLA BREMNES

– Vi er fantastisk glade for å få Ola Bremnes til Sjyen! Mannen er en låtskriverlegende i Nord-Norge og har med sine 11 plateutgivelser produsert mang en sangskatt som vi kjenner fra radio og tv. Han har satt toner til Petter Dass' Nordlands trompet, og det skulle bare mangle at han kom til stedet Petter selv var prest i mange år. Han har med seg gitarist Tore Bruvoll fra Hekla Stålstrenga på Sjyen.

Ola Bremnes: den Nord-Norske låtskriverlegenden har med seg gitarist Tore Bruvoll fra Hekla Stålstrenga på Sjyen.

Ola Bremnes: den Nord-Norske låtskriverlegenden har med seg gitarist Tore Bruvoll fra Hekla Stålstrenga på Sjyen.

PUBLINERS

Folk'n roll-bandet fra Brønnøysund er tilbake! Bandet har gjort seg befestet som et av de beste livebandene nord for Trøndelag, og har et enormt spekter i sin musikk – fra ballader til heftig folkrock. I 2014 var deres låt «(Kj) ærlighet», i lag med Anne Nymo Trulsen, den mest spilte låten på NRK P1. Bandet kommer garantert til å sørge for god stemning blant festivaldeltakerne.

QUEDUHSKA: De pusser støvet av hornene og skal selvfølgelig få det til å koke på Sjyen.

QUEDUHSKA: De pusser støvet av hornene og skal selvfølgelig få det til å koke på Sjyen.

QUEDUHSKA

Hva er Sjyen uten de lokale legendene i Queduhska? Bandet har kommet i land etter å ha vært spredt på silla', størja og generelt sjarkfiske langs golfstrømmeny oppetter kysten. De pusser støvet av hornene og skal selvfølgelig få det til å koke på Sjyen!

POPARKIVET

Denne gjengen kommer fra Mosjøen for å spille god og melodiøs pop fra 70-tallet og fram til i dag. Gjengen lover allsang og dansestemning på Sjyen!

Artikkeltags