Korleder Kjell Roger Akselsen kan ikke love noen kur mot utbrenthet - "for da er det jo bare asken igjen". Men er man litt sliten og utladet, skal man kunne komme på Haukneskoret sin adventskonsert, lene seg bakover og kneppe hendene - og ta adventsfreden inn over seg.

– Vi skal generere ny energi! Lover han på vegne av koret.

På programmet står kjente julesanger som "Glade jul", "Det kimer nå til julefest", "Nå tennes tusen julelys" og "Jeg er så glad hver julekveld". Dessuten byr konserten på et gjenhør med den lokale julesangen "Jul innaførr", med tekst av prost Martin Kildal, tonesatt av Bjørn Frode Skogly.

Skogly er også med som korets faste medspiller. Denne gangen har han også følge av Ragnar Meidell og Ivo Kråkstad i trioen Narodna Musica. Det betyr at den musikalske innpakningen blir mer rytmisk enn før.

– Så nå skal dere rocke opp "Glade jul"?

– Nei, ikke rocke opp akkurat, det handler mer om å finne et lydbilde som passer, det rette musikalske uttrykket, sier Akselsen.

Etter åtte år med Rita Bjellånes, sa hun takk for seg tidligere i år. De siste tre månedene har dirigent Solveig M. Hals hatt koret under sine musikalske vinger.

– Vi har jo en innkjøringsperiode, der vi lærer hverandre å kjenne. Men det er futt i Solveig, altså - og vi trives veldig godt sammen.

– Kommer vi til å merke store forandringer?

– Vi er jo det samme koret, men har kanskje en litt annen framtreden, sier Akselsen.

Nå gleder han seg bare til å gi publikum et avbrekk i førjulsstria. Og er overbevist om at musikk fungerer som medisin mot så mangt.

– Jeg har opplevd å komme på korøvelse med haupine, bare for å oppdage at den er borte når øvelsen er over, sier han med et smil.

Haukneskorets adventskonsert: Mandag 4. desember i Mo kirke.