Darya gjør Radka på Smeltedigelen

Radka: Darya Katyba tolker den norske jazzlegenden Radka Toneff under Smeltedigelen i høst.

Radka: Darya Katyba tolker den norske jazzlegenden Radka Toneff under Smeltedigelen i høst.

DEL

Radka Toneff holdes av mange som tidenes norske jazzvokalist og plata Fairytales ble i 2011 kåret til tidenes norske plate av 100 norske musikere.

Både vokalisten Radka og stemmen hennes er blitt legendarisk. Nå gjør Darya (Dasha) Katyba sin tolkning av henne på Smeltedigelen lørdag 19. oktober, står det i en pressemelding fra Smeltedigelen Musikkfestival.

– Dasha har en stemme som vekker oppsikt og gjør inntrykk. Har du hørt henne glemmer du det ikke. Utdannet i klassisk sang, sopran og har hatt konserter i blant annet Japan, Russland, Sverige og Tsjekkia. Mange av oss er så heldige at vi har hørt henne i ulike sammensetninger

i Mo i Rana. Hun og stemmen er en gave til oss, sier festivalleder Bjørn Bonsaksen i pressemeldingen.

– Og nåskal hun tolke Radka Toneff!!

Ranværingen, klassisk – rock – jazzmusikeren og komponisten Bodvar Moe har arrangert, inspirert og motivert Dasha. Det er han som har bearbeidet og arrangert det musikalske for henne og for Meteorosensmblet. Ensemblet er en klassisk strykekvartett som har gjort en rekke konserter både nasjonalt og internasjonalt. De har vunnet flere priser og gjort en rekke festivaljobber.

– Møtet mellom jazzlegenden Radka Toneffs musikk, legenden som forlot oss i så alt for unge alder, Dashas unike stemme, et kommende stort internasjonalt klassisk ensemble og med arrangementer av vår egen Bodvar Moe, som har sine røtter både i samtidsmusikken og populærmusikken, dette blir en unik og flott opplevelse, avslutter festivallederen.

Artikkeltags