De fleste var nok fra Rana, men noen hadde også funnet vegen fra distriktene rundt. På grunn av at Lasse Stefans hadde meldt forfall, valgte riktignok rundt 150 påmeldte å droppe gallaen uten at det la noen nevneverdig demper på arrangementet. Lasse Stefans var det store trekkplasteret på dansegallaen da den ble annonsert og i utgangspunktet lå det an ti at de 1.000 billettene vile bli utsolgt.

På grunn av sykdomsforfall måtte det populære bandet avlyse sin opptreden, og rundt 150 benyttet seg av altså tilbudet om å få refundert billetten. Dette til tross ble lørdagskveldens arrangement en suksess, både for arrangør og for publikum, og ifølge arrangørene er det ikke umulig med en gjentakelse.

Trønderbandet Holmsve holdt folk på gulvet i Kongressalen mens Mix fikk dansen i gang på Søylen. I tillegg var det også live musikk på Ramona. De dansende fulgte som en bølge etter musikken, og hele tiden var det levende musikk i ett av lokalene. Pausene brydde de seg ikke om, og musikk på boks var ikke særlig populært.

– Vi så annonsen om dansegalla i Mo i Rana i avisa og syntes det så fristende ut.

Kari Adolfsen fra Bodø kommer med toget sammen med sin dansegale familie. Den lystige gjengen på ni stykker synes det er spesielt bra at alt foregår på hotellet.

Ingen demper på dansegleden

Noen syntes nok det var trist at Lasse Stefans ikke kunne komme. Men deres fravær la tilsynelatende ingen demper på festgleden.

– Vi fikk telefon om at Lasse Stefans ikke kom. Det ble en liten skuffelse, men det varte bare ett lite sekund. Det var aldri aktuelt å avlyse turen av den grunn. Etter en hjertelige og smittende latter forteller Kari Adolfsen at både hun og resten av familien koser seg.

Andre ga uttrykk for at det nok var et savn at de ikke fikk med seg svenskene, og at reduksjonen i prisen ikke hadde noen betydning. De ville gjerne betalt full pris for å få høre dem.

– Det var synd at Lasse Stefans ikke kom, men kvelden var jo planlagt og forberedt, ikke minst mentalt, så da vant dansegleden over skuffelsen, mener ekteparet Oddveig Markussen og Harald Johansen. De har tatt seg tid til en pause for å dele en god lapskaustallerken.

Tomme stoler

Vanligvis setter ungdommen sitt preg på utearrangement, men ikke denne gangen. Her hadde de litt eldre funnet vegen til utelivet, men det var tydelig på aktiviteten at denne kvelden var de unge igjen. Rundt de fleste bordene sto de fleste stolene tomme, og vannmuggene viste klart at her var det stort væsketap som skulle kompenseres. Folk hadde kommet for å danse, det var det ingen tvil om, og røde, svette og blide fjes var det over alt.