Store artister, liten plass

PROGRAM: Birgit Ranhaug, Morten Ranhaug, Einar Nikolaisen, Olav Inge Bang og Dag Arild Berg offentliggjør nå programmet til Bakeribyggfestivalen. Foto: Hedda Hiller Koteng

PROGRAM: Birgit Ranhaug, Morten Ranhaug, Einar Nikolaisen, Olav Inge Bang og Dag Arild Berg offentliggjør nå programmet til Bakeribyggfestivalen. Foto: Hedda Hiller Koteng Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Jack Vreeswijk, Elvira Nikolaisen og supervikaren Vidar Busk, blir blant de intime konsert- opplevelsene på Bakeribygget.

DEL

Bakeribyggfestivalen er ikke en festival som bruser med fjærene. Likevel er den så populær, at allerede før programmet er offisielt sluppet, begynner det å fylles opp på flere av konsertene som starter opp 24. mars.

Det blir eksklusivt, siden det bare er 120 plasser på hver konsert. Vi avventer salget, men i år skal vi også se på muligheten for å holde ekstrakonserter med de mest etterspurte artistene, sier Dag-Arild Berg i 4/4 Forum for takt og tone, arrangørgruppa som sammen med Bakeribygget står bak festivalen.

Tredje gang

Dette er tredje året det inviteres til festival. Berg og Morten Ranhaug er meget fornøyd med artistene 4/4 har booket inn.

Det er et fint program med god variasjon. Det blir rom for jazz, blues, vise og til og med litt rock. Kostnadsmessig ligger vi innenfor samme ramme som i fjor, men vi har vært heldig med mange av de vi har fått om bord i år. Vi får tilbakemeldinger fra artistene på at de mener dette er en ok plass å spille, med en fint konsept. Det er mange som trekkes av det, sier Berg, og viser fram plakaten.

Øverst troner Jack Vreeswijk, eneste sønn av avdøde Cornelis. Han skulle egentlig spilt sammen med KM Myrland, som har måttet melde avbud grunnet sykdom. I stedet har 4/4 på kort varsel skaffet vikar, og det er heller ingen hvem som helst. Gitaristene Vidar Busk og Daniel Eriksen stiller sammen bevæpnet med blues, vintage rock n’ roll og soul.

Lokale helter

Det lokale alibiet er også på plass. Rockebandet Divided Memory består av tre unge herrer fra Rana, nemlig Lars Kvanmo (17), Egil Holm (17) og Thomas Mikkelsborg (18), mens Sigrid Brennhaug tar med sine musikere og byr på alt fra jazz til soul.

I tillegg kommer Elvira Nikolaisen Trio, Ola Kvernberg Trio og Vigleik Storås/Håvard Lund.

Birgit Ranhaug på Bakeribygget er glade for samarbeidet med 4/4.

Jeg tror festivalen betyr veldig mye for Bakeribygget. Vår primære oppgave er å være et sted for folk med psykiske lidelser, og det å gi gode konsertopplevelser og god mat til folket, tror jeg må være verdt mer enn all slags medisin, sier Ranhaug.

Kokk Einar Nikolaisen, lover en rikholdig meny med mye fisk.

Det blir fiskesuppe, fiskekarbonader, rakfisk, hvalkjøtt og nydratt fisk fra havet på menyen. Alt er selvsagt 100 prosent hjemmelaget, sier Einar Nikolaisen.

Artikkeltags