Storslagen reunion

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

RANA: Fredag 7. og lørdag 8. mars blir det storslagen musikkhelg i Utskarpen. Hele fjorten band samles til reunion.

DEL

Det store arrangementet har fått navnet «40 år med bandmusikk i Utskarpen.» Billettsalget starter i dag.

Initiativtakerne Terje Johansen, Odd Solvang, Karl-Hans Rønning og Jann Harald Høgseth har selv spilt i band. De tre førstnevnte var medlemmer i bandet Swamp, mens Jann Harald Høgseth har vært med i fire forskjellige Utskarpen-band.

God respons

Arrangørene lot seg inspirere til å gjøre noe større da de selv samlet Swamp til gjenforeningskonsert. Men før de kunne gjenforene alle bandene som noensinne har eksistert i Utskarpen, måtte de drive litt research.

- Da kom vi fram til at det har vært 22 grupper, forteller Terje Johansen.

- Og det er bare de som har hatt offentlige opptredener. Det fins sikkert dobbelt så mange som har spilt bare for seg selv.

Det var mye arbeid som skulle til for å spore opp alle de 22 bandene og deres medlemmer. For ikke å snakke om hvilken utfordring det var å få alle disse til å delta på arrangementet.

Stort engasjement

- Det var ingen spekulasjoner. Alle tente på ideen med en gang, sier Terje Johansen.

Alle kunne naturligvis ikke stille, men responsen har vært utrolig god, forteller arrangørene.

- Folk kommer fra Bergen, fra Arendal og fra Luleå, sier Karl-Hans Rø nning.

Og de tidligere bandene tar gjenforeninga på alvor. Flere av dem har begynt å øve sammen foran musikkhelga, og mange har kjøpt seg nye instrumenter. Karl-Hans Rønning forteller om et bandmedlem, Vigdis Nymo fra Apollo, som har flyttet til Sverige, og reiste ens ærend til Utskarpen for å øve med bandet.

- Det forteller litt om hvor engasjert folk er i dette.

Yngste 12 år

De fjorten bandene som skal spille ble dannet i tidsrommet 1967 til 2002.

- De yngste som deltar er en gjeng med 12-åringer som nettopp er begynt å spille sammen, sier Rønning. Det yngste bandet kaller seg Dianoz, og skal åpne hele kalaset på fredagen. I løpet av helga blir det mye musikk på samfunnssalen i Utskarpen. Det blir konsert med alle bandene, i tillegg til mer løselig arrangerte « jam-sessions», hvor scena er fri for alle som har en låt å komme med.

Med dette arrangementet håper initiativtakerne å blåse liv i musikkmiljøet. Kanskje kan de inspirere ungdommen til å danne band?

For de tidligere Swamp-medlemmene minnes ei tid da musikkmiljøet var stø rre enn nå. Selv hadde de mange spillejobber da de var aktive.

- Jeg husker en periode at vi spilte fjorten helger på rad, sier Rø nning.

Artikkeltags