Supergitaristen tar styringen

Supert med MC. Børge Petersen-Øverleir bruker motorsykkelen så ofte han kan. Både lange turer, og for å komme      seg fort fram i Oslo-trafikken.Foto: Rune Slyngstad

Supert med MC. Børge Petersen-Øverleir bruker motorsykkelen så ofte han kan. Både lange turer, og for å komme seg fort fram i Oslo-trafikken.Foto: Rune Slyngstad

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Han har spilt for andre i 21 år. Nå gir endelig Børge Petersen-Øverleir ut sin første soloplate.

DEL

Men de som ønsker seg et album proppet av store og sterke gitarøvelser fra en mester, kan komme til å bli skuffet.

– Det var helt uaktuelt for meg å lage en plate med instrumental gitarmusikk. Jeg har skrevet sanger med engelske tekster lenge, men jeg spiller selvsagt også gitar på platen, sier Børge Petersen-Øverleir.

Dersom du ikke har minst én plate der han spiller gitar, så har du en liten platesamling. Og dersom du ikke har vært på en konsert der Børge Petersen-Øverleir har spilt gitar, så har du ikke vært på særlig mange konserter.

Som gitarist i superklassen har det dermed ikke blitt mye tid for ham å skrive og spille inn eget materiale. Og noen av låtene på "Songs from my room" er rundt fem år gamle. De er innspilt på hans kontor i en loftsetasje på Grünerløkka i Oslo.

– Alle de ni låtene er på en måte personlige, men de kan nok oppfattes som generelle likevel. Jeg våger ikke synger på norsk. Det er lettere å være personlig og synge engelsk, sier han.

Les mer i onsdagens papir- eller pdf-utgave av Rana Blad.

Artikkeltags