Haukneskoret fikk en pangstart på året, ved å ha to fullsatte nyttårskonserter.

Bare tre måneder etter slår de til med en vårkonsert som også kan betegnes som en suksess.

God miks

Gruben kirke var fylt til randen da det aktive koret åpnet sin vårkonsert med melodien O gud som har din kirke, med tekst av Petter Dass og melodi av Ola Bremnes.

Dette ble en rolig start på en konsert som etter hvert tok seg opp både i tempo og låtvalg.

Koret har mikset sammen et repertoar med gamle tekster, folketoner og nyere poplåter. De har en fin dynamikk i låtene og bruker dyktige solister.

Dirigent Rita-Lynn Bjellånes bandt sammen konserten med fine historier og kordeltakerne skaper litt moro, blant annet ved å leite frem solbrillene i ett av numrene.

Stemningsfullt

Tonje Forslund (vokal) , Liv Nordervald (vokal) og Sjasmin Reitehaug, gjestesolist (saxofon) er tre av de som limer seg litt ekstra fast i hukommelsen etter endt konsert.

Tonje Forslund som var solist i melodien Mitt Land hadde en stemme som satte publikum i skikkelig vårstemning.

Liv Nordervald som var solist på låten Overflowing Joy imponerte med en gripende formidlingsevne og stemme.

Ny inspirasjon

I introduksjonen av Sjasmin Reitehaug, blir det sagt at hun er landsdelens aller største saxofonist. Hun spilte Concerto av Ronald Binge, 1 og 2 sats, uten kor. Fra første tone tok hun tak i publikum som lukket øynene og lot seg drive med av tonene fra Reitehaugs klare saxofon og innlevelse.

– Det har vært veldig artig å jobbe sammen med ett kor. Det er noe helt nytt for min del, men det har vært en fin opplevelse å prøve noe nytt, sier Sjasmin Reitehaug

Hun har øvd en måned sammen med koret.

– Jeg ble spurt av Rita-Lynn Bjellånes om å være med. Hun ønsket sopransaxofon på noen av stykkene, pluss ett solostykke fra meg på altsaxofonen, forteller hun.

Travel

Utenom Haukneskoret er Reitehaug en travel person. Hun er med i NoJa (Nordland Janitsjar), Mo Skolekorps, Mo Hornmusikk, en kvartett og spiller på Kulturskolen.

– Jeg spiller mye forskjellig. Det er alt fra jazz og klassisk til korpsmusikk og marsj. Et vidt spekter, sier Reitehaug.

Jasmin Reitehaug ønsker å satse på musikken, men vet at det er en tøff vei å gå.

– Akkurat nå er det musiker jeg har mest lyst å til å bli, sier hun.

Selv kunne hun også tenke seg til å være med i et kor, etter å ha opplevd hvor gøy kordeltakterne har det i Haukneskoret.

– Men tiden strekker dessverre ikke til, avslutter hun.