Gå til sidens hovedinnhold

Thomas Fearnley er død

Artikkelen er over 8 år gammel

- Han var en god mann!

Thomas Fearnley ble født i Oslo i 11. januar 1951, som den 11. på rad med dette navnet i sin familie. Han startet sin karriere ved Nordland Teater i 1979, etter fullført utdannelse ved det som da het Statens Teaterhøgskole.

Da hadde han allerede jobbet som sceneteknikker ved Det Norske Teatret i Oslo og markert seg som skuespiller ved Klubb 7.

Hans første forestilling ved Nordland Teater var åpningsforestillinga "Den knuste krukka". Etter den har han spilt i en lang rekke oppsetninger, blant annet "Trafford Tanzi", "Eksamen", "Intet nytt fra heimefronten" og "Undrenes tid" av Klaus Hagerup.

Thomas Fearnley levde med diagnosen MS i nesten 30 år. I 1992 var sykdommen så langt framskreden at han ikke lenger kunne stå på scenen, men han fortsatte likevel i andre funksjoner ved Nordland Teater, sist i 2012, hvor han hadde regien på 17-maiforestillingen "Hurra!"

Han har også vært instruktør for film. Blant annet på kortfilmen "Båten" fra 2001.

Thomas Fearnley har markert seg som en samfunnsengasjert mann. I 2003 var han med å starte "Aksjon Kulturhus". Han var dessuten meget aktiv i lokallaget til Humanetisk Forbund, spesielt knyttet til borgerlig konfirmasjon. Fearnley har også stått på lista til Rød Valgallianse lokalt.

Produksjonssjef Per Rasmussen har jobbet ved Nordland Teater siden 1983, og er den av kollegene som har kjent Thomas lengst. Han har bare gode ting å si om Fearnley.

- Han var en god mann! Thomas var trivelig, snill og lett å jobbe sammen med. Karrieren hans endte altfor tidlig på grunn av sykdommen. Vi har mistet en dyktig og fin kollega, sier Per Rasmussen.

Thomas Fearnley døde 28. mai. Han etterlater seg kona Maria, og deres to barn, Thomas Christian og Daniel.

Kommentarer til denne saken