Ti år med korsang

Dirigent og musikalsk leder Chris Eva "varmer opp" koristene sine. Karin Sund Olufsen og Kristel Iversen ved tavla.

Dirigent og musikalsk leder Chris Eva "varmer opp" koristene sine. Karin Sund Olufsen og Kristel Iversen ved tavla.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Ungt sangkor med lang merittliste og store planer for framtida feirer jubileum med konsert og middag neste lørdag.

DEL

– Alle nåværende og tidligere medlemmer er invitert til middagen, og selvfølgelig er hele bygda invitert til konserten, forteller Karin Sund Olufsen, som er ny leder i jubileumsåret.

– Vi er et blandakor som for tiden teller rundt 25 medlemmer i spredt alder. Noen kommer og noen går, men mange har vært med helt fra starten, blant annet vår dirigent og musikalske leder, Chris Eva, fortsetter Karin.

Koret har gitt ut et lite hefte om seg selv, og der kan vi lese en lang liste over mange prosjekter gjennom de ti årene de har holdt på. Her er alt fra forestilling i "ord, toner og bilder" til kirkekonserter, kabarèter, temakonserter, cd-innspillinger og turnékonserter - en imponerende samling meritter. Om korets filosofi går det fram at de satser både på identitetsbygging ved å bruke lokalt, nordnorsk stoff, men samtidig ser de ut i verden og tar inn sangskatter som de arrangerer og gjør til "sine egne".

– Chris Eva, som har vært en musikalsk kraft og pådriver i koret hele tiden, er et funn i seg selv, sier Cato Rødsand, som også er veteran i koret.

Les mer i onsdagens papir- eller pdf-utgave av Rana Blad.

Artikkeltags