Tildelt kulturprisen

Christian Lorentsen ble i dag tildelt Rana kommunes kulturpris.

Christian Lorentsen ble i dag tildelt Rana kommunes kulturpris. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Verket-generalen fikk kulturpris i dag.

DEL

Christian Lorentsens innsats for kulturlivet har blitt kronet med Rana kommunes kulturpris for 2013. Prisen ble delt ut av utvalget for oppvekst og kultur, i ettermiddag.

– Jeg ble helt paff. Og veldig... Glad!

Dette sier Christian?Lorentsen selv, etter at han i ettermiddag er tildelt Rana kommunes kulturpris for 2013.

Arbeidet med å fremheve musikktalenter og ikke minst utviklingen av festivalen Verket, med Underverket, er noe av det som fremheves i begrunnelsen for prisen. Lorentsen prøver selv å tone ned sin egen rolle.

– Man har jo blitt en slags gallionsfigur som er større enn meg selv. Men her skal jeg være superydmyk for det er mange som gjør en fabelaktig innsats som ikke synes, som fortjener en bit av denne prisen. Åtte avdelingsledere, 400 frivillige og ikke minst?Hans Petter Haaland, sier Christian?Lorentsen til? Rana Blad.

– Christian Lorentsen har vist en usedvanlig evne til å skape entusiasme og oppslutning rundt sine kulturprosjekter. Han tar rede på de frivillige på en slik måte at de kommer igjen gang på gang, og har lagt for dagen en enestående kreativitet i å videreutvikle virksomhetene. Han har også vært opptatt av å forene, både på tvers av kommunegrenser og mellom mange ulike sjangre, uttaler oppvekst- og kulturutvalget, som slår fast at Lorentsen er en motivator og inspirator av de sjeldne, og en meget verdig kandidat til kommunens kulturpris for 2013.

Et annet aspekt som oppvekst- og kulturutvalget påpeker, er brønnøyværingen Lorentsens evne til å forankre aktiviteter og initiativ i Ranas særegne industrikultur, og dermed bidra til at ranværingene skal kunne være stolte av industrien og byens industribakgrunn. Lorentsen innrømmer at han er svært opptatt av dette.

– På grunn av en slags uvitenhet så har imidlertid ranværingene hatt dårlig selvtillit på vegne av sin egen by. Men har man sett stål smelte, så bør man være stolt. Det må vi vite å bruke. Hvordan skal andre ha trua på oss, om vi ikke har det sjøl, både spør og svarer Lorentsen, før han slår fast at han ser en positiv Rana-bølge komme.

– Det skjer mye bra. Støv har nettopp fått nasjonal omtale for sitt slipp av ny singel, vi har Smelteverket på gang, og det skjer mye annet spennende, sier han, og sier seg enig i at kulturprisen, det ble kronen på verket på ei så langt meget bra uke.

Artikkeltags