Trænafestivalen slipper fire nye navn

Bergensbandet Razika består av de fire damene Marie Amdam, Maria Råkil, Marie Moe og Embla Karidotter, som har kjent hverandre siden barneskolen. I sommer spiller de på Træna.

Bergensbandet Razika består av de fire damene Marie Amdam, Maria Råkil, Marie Moe og Embla Karidotter, som har kjent hverandre siden barneskolen. I sommer spiller de på Træna. Foto:

- Det finnes minst like mange ulike typer Havfolk som det finnes typer pop og på Trænafestivalen i år prøver vi å vise fram flest mulig.

DEL

- Pop kan være så veldig mye og heldigvis kan det være litt alternativt også! Trænafestivalen er kanskje kjent for å være litt alternative selv, så hva passer vel da bedre enn at vi har booket Razika, Konradsen, Temporary og De Ubrukelige til årets festival, skriver Trænafestivalen i en pressemelding.

Bergensbandet Razika består av de fire damene Marie Amdam, Maria Råkil, Marie Moe og Embla Karidotter, som har kjent hverandre siden barneskolen. I 2018 kom deres fjerde album, og vinteren 2019 la de ut på en utsolgt klubbturne rundt om i Norge.

De Ubrukelige består av Christine Henriksen på vokal og fele og Hallvard Høiberg på gitar. Duoen gir ut sitt debutalbum «Sukker og margarin» høsten 2019.

Temporary, bestående av Jonas Utseth Peitersen og Mikael Øgaard slapp sin første EP mai 2017, hvor fire av fem låter ble anbefalt av Urørt på P3 og sto på rotasjon utover året på P3 og P1. Videre har musikken til duoen også blitt brukt i de to siste sesongene av NRK-serien «Unge Lovende».

Temporary består av Jonas Utseth Peitersen og Mikael Øgaard.

Temporary består av Jonas Utseth Peitersen og Mikael Øgaard. Foto:

Bandet Konradsen slapp sin første singel, «Never Say A», 4. oktober på Su Tissue Records. Debutalbumet kommer i høst. I mellomtiden kan man nyte bandets seneste singel, «Baby Hallelujah».

- Poprock, ambientpop, folkpop og visepop. Det finnes minst like mange ulike typer Havfolk som det finnes typer pop og på Trænafestivalen i år prøver vi å vise fram flest mulig. I år skal vi danse til Razika og deres fjerde plate og vi skal drømme til smakebiter fra Konradsens kommende debutalbum. Vi skal nyte salige melodier fra Temporary og vi skal nynne til De Ubrukeliges låter lenge etter at midnattsola har tatt farvel. Trænafestivalen byr på så mangt, i så mange formater, at det blir vanskelig å ikke kose seg gløgg hele festivalhelga! Spis, konsert, sov - repeter!

Trænafestivalen

Trænafestivalen 2019 er fra 11.-14. juli 33 nautiske mil til havs.

Træna er en av landets minste kommuner med rundt 500 innbyggere.

Dagens festival ble første gang arrangert 2003 og har vedvart frem til i dag.

Artikkeltags