Admiral P skal stå klar på scenen for å ta imot alle som har gått i PRIDE-toget under årets Trænafestival

Admiral P. som en av Norges største soloartister, kommer admiralen til Træna for å ta imot alle som går i Pride-toget.

Admiral P. som en av Norges største soloartister, kommer admiralen til Træna for å ta imot alle som går i Pride-toget. Foto:

DEL

Etter et solid knippe med hits som Spinnvill, Snakke Litt, Kallenavn og Engel  har Admiral P for lengst etablert seg som en av Norges største soloartister og trenger knapt mer introduksjon men admiralen kommer til Trænafestivalen 2019, står det i en pressemelding. Det gjør også den 19 år gamle multitalentet Safario som på rekordtid har etablert seg som en av Norges heiteste hiphop-talenter, både musikalsk og gjennom sin tilstedeværelse på scenen. Konsertene til Safario er en energibombe uten like og på Træna skal han få vise Havfolket hva han er god for.

Som en treat til festivalens yngste deltakere og Havkidsa fra øyene rundt Træna kommer Isak Shorty, hiphop-håpet rett fra Ålesund, står det videre i pressemeldingen. Etter å ha spilt Trondheim Calling i høst signerte han bookingavtale med Atomic Soul og har allerede gjort seg bemerket som artist.

Admiral P

Admiral P er født i Zambia, hvor han vokste opp de første 13 årene av sitt liv, nærmere bestemt i Lusaka, hovedstaden. Med norsk far og Zambisk mor har han hatt en unik oppvekst og livsreise. I 2015, vant han og Nico D Spellemannprisen for årets hit Engel. Med en egen teft for å lage catchy, moderne, men allikevel et tradisjonsfestet uttrykk har Admiral P jobbet seg opp og fram som artist på ikke bare den norske men også den skandinaviske reggaescenen.

Safario

Det 19 år gamle multitalentet Safario har på rekordtid etablert seg som en av Norges heiteste hiphop-talenter, både musikalsk og gjennom sin tilstedeværelse på scenen. Han har blitt utnevnt som en av de mest spennende talentene å følge med på i Norge framover, og vant nylig et låtskriverstipent fra NOPA. Det hele startet i 2017 da han begynte å produsere, mikse og spille inn musikk på gutterommet i Holmestrand. Siden den gang har han spilt festivaler over hele Norge, og 7. Desember 2018 slapp han EP-en Kapiskate.

Treats for de yngre

Isak Shorty har et helt spesielt ønske som artist. Han ønsker å endre måten man går på. Isak Kvamme, som han egentlig heter, har bare så vidt begynt å slippe musikk. Det har likevel skjedd en hel del rundt rapperen fra Ålesund. Det som begynte med enkelt studioutstyr på gutterommet og coverlåter, eskalerte fort til låter på Soundcloud, etterfulgt av egenutgitte singler som Venna, Vil ikke snakke med D og Vito, som alle ble sluppet i løpet av 2017. Med singlene fant Isak Shorty stadig mer fram til sin egen stil, godt hjulpet av bestevenn og samarbeidspartner Halvard Ivarjord fra Plaster på Såret. Isak Shorty slapp singelen Gjengting i mars 2018. Den samme våren vant han Musikkprisen 2018.

Artikkeltags