Trænafestivalen slipper fire nye band

Das Body skaper  stor interesse i musikkmiljøene.

Das Body skaper stor interesse i musikkmiljøene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Gjennom mange år med festival har vi i Trænafestivalen erfart at det ofte er de mindre bandene som overrasker mest, derfor har vi booket Bendik Giske, Das Body, Tacobitch og svenske Off the Meds som skal ta Havfolket med storm i 2019, skriver Trænafestivalen i en pressemelding.

Selv om ikke alle er kjent med Bendik Giske, Das Body, Tacobitch og Off the Meds fra før betyr det overhodet ikke at de ikke kan bli deres nye favorittartister. Både Bendik Giske, Tacobitch og Off the Meds gjorde banebrytende og kritikerroste under showcasefestivalen by:Larm i Oslo i år og i likhet med Das Body har det gitt dem internasjonal hyllest for deres evne til å gå utover sjangernormer og rett og slett gi litt faen i forventninger og maler, står det videre i pressemeldingen.

– De har gjort ting på sin måte og nærmest skapt helt egne sjangre. Derfor er vi stolte av å presentere disse fire som nyeste tilskudd til årets festivalprogram på Trænafestivalen 2019.

Bendik Giske (NO/DE) er en queer artist og saksofonist som bruker psyke, sårbarhet og utholdenhet som verktøy når han uttrykker seg. Debutalbumet «Surrender» ble sluppet på Smalltown Supersound tidligere i år etter EP-en «Adjust» med remikser av Total Freedom og Lotic, i tillegg til Rezzett og Deathprod. Som komponist har Giske laget originale verk for dans og teater, og som utøver er han like allsidig som han er trollbindende. «Surrender» er en fortryllende debut som tar lytterne på en ekte reise gjennom euforien og eventyrlysten man opplever i Berlins natteliv – kun gjennom stemmen, saksofonen, hans foretrukne instrument, og ikke få velplasserte mikrofoner, skriver Trænafestivalen om artisten.

Om Das Body som debuterte med konserter og selvtitulert EP i 2018, skriver festivalen at bandet skapte umiddelbart stor interesse i musikkmiljøene, og debutåret ble fantastisk, med Bylarm, Øyafestivalen, Radio-listing, SXSW i Texas, og platekontrakt med det amerikanske selskapet Fat Possum sin label Luminelle.

Tacobitch er et interdisiplinært kollektiv bestående av ambisiøse mennesker som er lei av å ikke ha det gøy.

Tacobitch er et interdisiplinært kollektiv bestående av ambisiøse mennesker som er lei av å ikke ha det gøy. Foto:

Tacobitch er et interdisiplinært kollektiv bestående av ambisiøse mennesker som er lei av å ikke ha det gøy. Musikken høres litt ut som musikanter som har lyst til å spille triangel, men foretrekker at triangelen høres ut som innsiden av vulkanen Katla på Island, skriver festivalen. Det betyr ikke nødvendigvis at profilen er sint eller pessimistisk, men heller feststemt, teatralsk og sporty.

Off the Meds er en eksperimentell elektronisk DJ/rap kvartett.

Off the Meds er en eksperimentell elektronisk DJ/rap kvartett. Foto:

Om kvartetten Off the Meds som ble etablert i 2017 og bare ett år etterpå, i 2018, vant de «Årets Musik» på «Nöjesguidens Pris», skriver Trænafestivalen at suksessen fortsatte og de ble også nominert til «Årets Dans» under svenske P3 Gule 2019. Off the Meds er en eksperimentell elektronisk DJ/rap kvartett bestående av Adrian Lux, Carli L¨f, Kamoheo Khoaripe og Måns Glaeser. Gruppens navn beskriver deres lekne mentalitet og energi. Deres unike sound skiller seg fra flere klassiske DJs siden de mer eller mindre bruker deres egen skrevne materiale, spesiell Sør-Afrikansk rap kombinert med dancemusikk.

Trænafestivalen foregår 11.-14. juli 2019.

Artikkeltags