Trofast sliter gir aldri opp

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

RANA: Bjørn Jens har vært personlig konkurs, og nå har han fått sukkersyke. Men countryveteranen gir ikke opp.

DEL

I slutten av måneden gir Bjørn Jens Kristiansen ut sitt ellevte studioalbum. En trofast kjerne av fans langs hele kysten følger artisten fra Sandnessjøen hele tida. Tilhengerne gjør det mulig for Bjørn Jens å gjøre 200 konserter i året.

– Jeg kommer nok opp i 200 jobber før året er omme. I 1991 gjorde jeg 320 spillejobber. Det er rekorden min, sier han. Fredag 13. mai gjør han konsert på Mo sammen med amerikaneren J.D. Parker.

Whisky til vann

Hans kommende album bærer tittelen "Lag whisky om til vann". Låten med samme navn har en tekst som tar for seg alkoholmisbruk.

– En del barn opplever at de voksne drikker for mye. Det er en tekst til ettertanke, sier Bjørn Jens.

Han selv drikker mindre og mindre.

– Jeg har fått sukkersyke, og har ikke drukket brennevin på et år. Det blir noen øl av og til, men jeg må være forsiktig, sier countryveteranen.

Som så mange ganger før, har han vært i Nashville og spilt inn plata sammen med amerikanske musikere.

– Det er alltid herlig å være i Nashville. Vi er en stor kameratgjeng, og jeg har med stort sett de samme musikerne som jeg har jobbet med de 10-12 siste årene. Bob Babitt har produsert. Musikerne har vært med på hundrevis av slagere. Uansett den store rutinen de har, så låter det ikke glatt, sier Bjørn Jens, som påstår at det ikke er mer kostbart å spille inn plate i countryens mekka enn her hjemme.

– Jeg har betalt under 100.000 kroner for denne produksjonen. Vi er venner som hjelper hverandre.

Ny "pubrunde"

Bjørn Jens gjør duett med Jack Berntsen på albumet som altså slippes i månedsskiftet mai/juni. De gjør Berntsens "Badestrandsballade" sammen.

– Jack og jeg har hatt mye kontakt de siste årene, og jeg mener vi har klart å lage en skikkelig sommerlig versjon med en slags beach party-stil, forteller han.

Nå skal altså Bjørn Jens ut på nok en runde i landets puber, og påstår at han gleder seg til hver kveld sammen med sitt publikum.

– Jeg var dyktig lei for 4-5 år siden. Bestemte meg for å pakke sammen da etter en slitsom periode med personlig konkurs og med skattekrav hengende over meg. Det går fint nå, og selger jeg 5000 eksemplarer av nyplata mi, er jeg veldig fornøyd, sier han.

Artikkeltags