"Musikalske Snøkrystaller" var tittelen på Haukneskorets adventskonsert. Som antydet i tittel og programteksten var det lagt opp til et variert program. Publikum fikk presentert både kjente juleklassikere og mer moderne popmusikk i løpet av de to avdelingene.

De unge overbeviste

Men det skulle tidlig vise seg at det var ungdommen som hadde tenkt å markere seg denne desemberkvelden.

Haukneskoret har for vane å presentere konserter rike på innhold og særpreg, og er ikke alltid like tradisjonelle av seg.

Heller ikke denne kvelden. Konserten åpnet med en forsiktig og stemningsfull versjon av den kjente julevisa "Tenn Lys" fremført av Evita Bakken Sandvær (12), Ingrid Linnea Hatten (13), Birgit Drevvatne (12), Maja Erichsen (12) og Nora Sollie (11) fra Rana Kulturskole. Stemningen var satt og de unge talentene overbeviste også videre utover i avdelingen på numre som "Vi Tenner Våre Lykter". Det må også nevnes at koret hadde gjort et veldig smart trekk i å "snu rommet", slik at scenen var plassert på en langvegg. Noe som forbedret konsertforholdene betraktelig i fra mange arrangementer i Samfunnssalen, med tanke på både lyd og synlighet.

Kjent og kjært

Første avdelinga bestod for det meste av kjente julesanger, deriblant "Den Store Stjerna" hvor Haukneskoret viste for et godt kor de er, både klangmessig og dynamisk.

Avdelingen ble deretter rundet av med en flott tolkning av Leonard Cohens "Hallelujah" - en låt som etterhvert har dukket opp i nye versjoner på omtrent ukentlig basis, og Gitarkameratene-effekten har gjort denne låta nokså utslitt.

Bra vokal

Overraskende og imponerende var det at de unge solistene Wilde Nerdal (14) og Thea Nilssen (16) greide å blåse nytt liv i låten med gode, egne vokaltolkninger og tostemt melodi.

Begge fremsto som gode sangere med fin klang og særpreg i stemmen.

Avslutningen på første avdeling ble nok for mange høydepunktet. Iselin Johnsen (13) sang "You Raise Me Up" og ble møtt med jubel og tårer fra en tydelig rørt sal. Iselin er en ung solist og det er imponerende å se henne mestre en såpass vanskelig låt som strekker seg over et stort tonalt register. En av kveldens sterkeste prestasjoner.

Det var vel uungåelig at ABBA-feberen ikke skulle nå Kulturskolen også og andre avdeling ble åpnet med fire ABBA-låter. "Mamma Mia", "Honey Honey", "Thank You For the Music" og "Does Your Mother Know" ble fremført med eget band bestående av elever fra Kulturskolen ledet av Charlotta Johansson. Med massevis av sjarm og utstråling imponerte atter en gang ungdommen og ga kvelden skikkelig musicalfeeling. Her var det lite som manglet - til og med "moves" var på plass. På "Thank You For the Music" var Kristine Vold (18) solist og imponerte voldsomt med sin sangstemme. Mikrofonteknikk, kraft og stemmekontroll var på plass.

Ståpels

Kristine er ung, men har allerede mye sceneerfaring og viste igjen at hun er et talent som bør følges nøye med.

Haukneskorets fremførelse av "Nordnorsk Julesalme" Trygve Hoffog og "Betlehems Stjärna" i andre avdeling sto det respekt av og utmerket seg som høydepunkter blant kornumrene. "Nordnorsk Julesalme" fremsto akkurat passe sakral og koret får frem den knallgode teksten, men beholder samtidig klangen i koret. "Betlehems Stjärna" sto seg ut som ekstremt godt gjennomført dynamisk. Her er det mange flotte akkordprogresjoner som skal løftes, og koret fikk hårene til å stå på kroppen hele veien gjennom dette nummeret.