Gå til sidens hovedinnhold

Ustoppelige Malin

Artikkelen er over 7 år gammel

– Utfordringen har vært å klare å henge med på tempoet, smiler programskaper og kameramann Dag Indrebø.

Onsdag kveld har NRK premiere på sin nye portrettserie «Dei ustoppelege», der kameramann og programansvarlig Dag Ivar Indrebø fra NRK Hordaland presenterer seks gründere, samfunnsbyggere og «propeller» fra hele landet. En av «de ustoppelige» gründerne i serien er Malin Arntsen fra Rødøya.

Propeller

– En ting skal være sikkert: Disse menneskene hviler ikke mye middag, sier Indrebø, som har latt seg begeistre over innsatsen til disse seks gründerne som jakter på sine drømmer, og som satser godt og vel 100 prosent for å få gjennomført sine ideer.

– Jeg har jobbet med serien, og fulgt disse menneskene i halvannet år, og jeg er full av beundring over deres mot og deres energi, sier Indrebø til Avisa Nordland.

Malin fra Rødøya

Første program i serien sendes på NRK1 i kveld, og der portretteres Stine Åsland fra Telemark - dama med en drøm om å skape verdens største vaffelselskap. I program seks, den 2. oktober presenteres historien til Malin Arntsen fra Rødøy, og programskaperen gleder seg til å vise Norge hva dama fra Rødøy har oppnådd.

– Jeg er mektig imponert over hva hun får til. Fra et utgangspunkt der hun slet med lese- og skrivevansker, leder hun nå en hel bukett av aktiviteter, sier Indrebø.

Høyt tempo

– Hun har bygget opp perlen Klokkergården og en rekke aktiviteter rundt på Rødøya. Og tenk, så går hun løs på et stort kosmetikkprosjekt. Det står det respekt av, sier Indrebø.

Den største utfordringen har vært å klare å henge med. Jeg er jo ingen ung mann lenger, ler Indrebø.

Han håper serien blir godt mottatt, og at han har klart å portrettere disse menneskene på en måte som seerne liker.

– Det er en hyllest til skaperkraften, og en hyllest til spennende mennesker som både følger drømmene sine og som genererer arbeidsplasser med sin innsats. De er viktige samfunnsbyggere, mener Indrebø.

Kommentarer til denne saken