Haukneskoret startet modig med den meget vare "Dagen er nära". Det er ikke lett å starte en konsert så langt nedpå som denne sangen er. Selv om det kanskje ikke var alle akkordene som traff helt, kom koret godt fra det i den vanskelige akustikken i Grendahuset.

Programmet var lagt opp til å ha en jevn stigning fram mot pause. Vi fikk høre en bånsull etterfulgt av Tove Karoline Knutsen og Arvid Hansens "Vente på en båt". Bjørn Skogly spilte ikke bare piano, men han var også sangsolist på et lite Beatles-potpurri. Hans innlevelse passet melodiene og arrangementene bra. Deretter fulgte meget artige og friske arrangementer av "Blusette", "I can`t give you anything but love", "Yankee Doodle" og "Kaffetåren"("Java Jive").

Koret er flinke med å få fram det underholdende i arrangementene og det var for eksempel en fryd å høre de mange variantene av "Yankee Doodle". Også "Kaffetåren", som er en norsk tekst på Manhattan Transfers "Java Jive", har mange gode underholdende elementer, og en perfekt innledning til kaffepause.

Etter pause var det annonsert med et forrykende idol-show med Optimistteateret, og forrykende ble det. Vi fikk høre slagere fra et mangfold av artister, og showet besto av både sang, dans og skuespill. Alle medlemmene i teateret bidro med soloprestasjoner, og selv om noen var nervøse før showet, gikk det strålende med alle sammen.

De 250 frammøtte satte stor pris på dette forrykende showet, og applausen var intens etter hvert eneste nummer. Dette er en forestilling man er glad for å ha opplevd, og vi får håpe det ikke er så lenge til neste gang vi får høre Optimistteateret.

Ragnar Meidell