Jeg kan bare innrømme det med en gang. Jeg er ikke noe særlig fan av Erik og Kriss. Jeg synes låtene deres er enkle, klisjefylte og bærer preg av middelmådige sangferdigheter. Hadde dette dermed vært en plateanmeldelse har man kunne lest en helt annen karakter.

Men når en står i et hav av publikummere som jubler og synger, er det vanskelig ikke å bli revet med av stemningen. Flere av låtene deres er dessuten fengende. Det skal de ha. Og sceneshowet er helt klart profesjonelt gjennomført. Selv om stjerneskudd og pyroshow, som toppes med konfetti blir litt for klisjefylt for min del, jublet de fleste over å bli dusjet i papirstrimler.

Tekstene går mest i fyll og bakrus, men det er vel det majoriteten av festivaldeltakerne kan kjenne seg igjen ved når nest siste band går på scenen. Det hele føles likevel som å bli tatt med tilbake til russetiden, som er det Erik og Kriss faktisk har opphav fra.

Låten «Puls», fra deres siste album «Fem» som kom i mars i år, kommer nest sist i spillelisten. Låten er ikke særlig fengende, og vanskelig å få tak på ettersom melodien drukner i dataeffekter. Dette kan de da ikke avslutte med. Nei, det må heller bli gamle «Ølbriller på», som selvfølgelig slår an hos publikum.

Jeg står fortsatt fast på at Erik og Kriss hører mer til på en Russefest i Bærum, men stemning og show lagde de i alle fall på Revelen. Og for det er de vanskelig å hate.

Hilde M. Sandvær