Et av Norges mest rutinerte band inviterer til Dancing in the Backyard på Verket

Minor Majority: Bandet kommer til Verket med sin eneste konsert på Helgeland i 2019.

Minor Majority: Bandet kommer til Verket med sin eneste konsert på Helgeland i 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

De er ett av Norges beste og mest rutinerte popband, og ifølge en pressemelding kommer Minor Majority, med nytt materiale i kofferten, til Verket for å holde sin eneste konsert på Helgeland i 2019.

– På Verket treffer de et herlig publikum. Festivalpublikumet kan glede seg til å høre låter fra det nye albumet «Napkin Poetry» som slippes 11. januar, i tillegg til låter fra en merittert karriere som inkluderer Spellemann for beste popgruppe og gullplater, sier festivalsjef Maiken Johansen i pressemeldingen.

Minor Majority har gitt ut flere kritikerroste album som har solgt mer enn 180.000 eksemplarer, og på 2000-tallet hadde bandet flere hits som blant andre «Dancing in the Backyard» og «Supergirl». Vokalist Pål Angelskår sa det så treffende i et intervju: «Vi er et ganske stillferdig rockeband som var så heldige å treffe den musikalske tidsånden på begynnelsen av 2000-tallet.»

Genremessig oppholder Minor Majority seg gjerne i country/americana-landskapet til Ryan Adams og Jason Isbell, for i neste øyeblikk å by på storslått, svevende rock som kan sammenlignes med grupper som Midnight Choir og Tindersticks.

– Det blir garantert en helt fantastisk konsert med disse gutta. Bandet sparer verken på sødmen, det bittersøte eller nostalgien, avslutter festivalsjef Maiken Johansen.

Tidligere i år har Verket sluppet Madrugada, Ida Wroldsen, Gåte og Black Debbath til Verket. Samtlige spiller sin eneste Helgelands-konsert på Verket i 2019.

Artikkeltags