Gåte er klar for Verket 2019

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I år ga Gåte ut sitt første album på 14 år, og utgivelsen «Svevn» har fått en varm mottakelse hos anmeldere. Uttrykket omtales som råere enn før. Nå er Gåte også klar for Verket og festivalpublikumet her nord kan se fram til bandets trolske stemning fra scenen.

– I likhet med Ina Wroldsen florerer Gåte på mange ønskelister. Nå kan vi glede alle disse med at de kommer til Verket i august med Gunnhild Sundli i spiss. Jeg kan ikke skjønne annet enn at den trolske og mektige miksen av folkemusikk og rock kommer til å kle Verket og skape en helt særegen atmosfære, sier festivalsjef Maiken Johansen i en pressemelding.

Etter mange år med stillhet kom Gunnhild og storebror Sveinung i fjor med nyheten om at Gåte er tilbake.

Gåte er et av 2000-tallets største rockeband og ga seg på toppen av sin karriere. Den unge Gunnhild Sundli, kun 14 år da hun startet i bandet, ga seg i 2005. Bandet hadde da solgt over 100.000 album og var representert på alle av landets største scener.

Gåte fikk Spellemannprisen 2002 i klassen årets nykommer for debutalbumet "Jygri". 

"Svevn" kom altså 14 år etter forrige album «Iselilja» og Musikknyheter omtalte denne uka albumet som årets nest beste norske utgivelse i 2018.

Bandet består av Sveinung Sundli og Gunnhild Sundli, Jon Even Schärer, Magnus Børmark og Mats Paulsen.

Artikkeltags