DeLillos og Valentourettes kommer til Verket

DeLillos: Med 30 års fartstid og er definisjon på sommer skal DeLillos igjen skape stemning for festivalglade ranværinger.

DeLillos: Med 30 års fartstid og er definisjon på sommer skal DeLillos igjen skape stemning for festivalglade ranværinger.

DEL

Det er i en pressemelding fra Verketfestivalen det kommer fram at DeLillos og Valentourettes gjester Verket 2019.

– DeLillos er definisjonen av sommer, Valentourettes er destillert norsk rockehistorie og fest. Her kan publikum så mange av tekstene til både DeLillos og Jokke, så det blir garantert allsangstemning på sletta. Dere får tre bokstaver som beskriver det hele: G Ø Y, sier festivalsjef Maiken Johansen. 

DeLillos

DeLilloser et band som er kjent og kjært for de aller fleste her til lands. Med klassikeralbum som Hjernen er alene, Neste sommer og Suser av gårde, har de for alltid skrevet seg inn i den norske sangboka. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos ofte omtalt som fire store i norske rock gjennom tidene, står det videre i pressemeldingen.

DeLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og har klart kunststykket å holde seg både relevante og interessante. Da de feiret sitt 30-årsjubileum i 2015, feiret de med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live.

Siden sommeren 2016 har bandet utgitt tre album, Peiling på seiling, La oss ble fri for all nostalgi  og Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret som alle har blitt mottatt med strålende kritikker. 

Valentourettes

I pressemeldingen står det videre at Valentourettes ble dannet i 2003 på oppfordring fra Ottar Stangeland for å opptre som backingband med et utvalgt knippe vokalister under Punkrockfestivalen i Stavanger. Medlemmene har bakgrunn fra Jokke & Valentinerne, og Jokke med Tourettes og som bandnavnet indikerer dette en sammenslåing av disse to.

Valentourettes: På Verket skal de blåse liv i norsk rockehistorie.

Valentourettes: På Verket skal de blåse liv i norsk rockehistorie. Foto:

Med Petter Pogo på bass, Runar «kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjorde de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet. Tanken var å blåse liv i Joachim Nielsens sanger for publikum på Folken. Siden den gang i 2003 har bandet spilt over 200 konserter med fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel og stor glede for både de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss, men også den oppvoksende slekt som måtte nøye seg med platene.

Etter tre år som frontmann trakk Vidar Rugset seg i oktober 2006 ble ny mann på podiet bandets gode venn, den garva rockevokalisten Tarjei Foshaug. 

Ingen andre band kan vise til et så aktivt og deltakende publikum, de synger med og danser og skåler, ler og griner og lever seg totalt inn i teksten og musikken, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags