Her er presentasjonen av de fire finalistene til Verket-genseren. Selve avstemningen finner du nederst i saken.

Det kan stemmes frem til 28. mai. Alle bidrag er stilt ut hos Coop Obs Mo i Rana og der kan du levere inn stemmeseddel vil du ikke stemme digitalt.

Hvem som vinner avsløres av Verket på et eget strikke-arrangement hos Coop Helgeland 14. juni.

Finalist Linn Therese Tønder om sitt bidrag:

Jeg valgte koksgrå som grunnfarge fordi det er en farge som tåler en støyt (drikke/mat) og det er også en referanse til Koksverket. Mønsterfargene gul, hvit og oransje er Verket-festivalens hovedfarger som vi ser både i logo og på nettsiden. Turkise hjerter er en liten kjærlig referanse til havet og elva som renner langs Revelen og forbi Verketfestivalen.

Genseren er funksjonell og vaskbar og har en tydelig Verket-profil. Noter i halsen, Verket-navnet, hjerter og den velkjente festivallogoen som også  symboliserer den industrielle skylinen og musikk-pulsen som kjennetegner festivalen.

 

Finalist Karin Kvanli om sitt bidrag:

Jeg ble oppmerksom på konkurransen på strikkekvelden hos Coop Helgeland, og for å bli ferdig innen fristen har jeg strikket en barnegenser, som også kan strikkes i voksenstørrelse med pannebånd og lue til. Designet jeg har valgt er enkelt, tradisjonelt og kjapp-strikka. Alle som kan strikke rett og vrang får til dette. Utgangspunktet er Verket –logoen og skigensere fra 50-60-tallet med sjalskrage. Gensere med sjalskrage er stilige og lette å kle på seg for barn, og for voksne utover kvelden og natta.

Genseren er strikket i refleksgarn. Det formidler hjertevarme og omtanke for garnet som trygger store og små på mørke høstkvelder og garnet kan dessuten reflektere scenelyset på en kul måte.

 

Finalist Benthe Gundersen om sitt bidrag:
Jeg har leilighet på Mo, men er nå i Tjeldsund hvor jeg holder på med å jobbe opp en liten campingplass. Jeg fikk likvel så lyst til å strikke en Verket-genser, og det har jeg gjort. Jeg er en ivrig Verket-entusiast og tenkte både på musikk, kjærlighet, glede og latter da jeg designet den.

Genseren har hette i den kjente Verket-fargen, i den elegante og morsomme mønstringen ser vi noter, g-nøkler og smileys som igjen danner et publikum. Her ser vi også at Verket-logoen utgjør en naturlig del av designet. Lange ermer med gode farger og Verket-navnet gir oss varme festivalhjerter og varme hender.

 

Finalist Mette Meidell om sitt bidrag:
Jeg flyttet fra Mo i Rana for ett år siden. Min datter bor i Rana og oppfordret meg til å sende inn bidrag. Genseren er vaskbar, ull gir varme og de lange ermene er gode å ha på kjølige kvelder. Fargene er valgt på bakrunn av Verket-logoen og er også inspirert av Havmannen som er et velkjent symbol for Mo i Rana. Havmannen plasserer Verket på kartet og det mener jeg er positivt, og når du bruker genseren skal det vise at Verket og Rana hører sammen. Det dekorative rutemønsteret oppstår ved å gjenta Verket-logoen.

Se bildene av alle de 13 bidragene her (+)

Juryen om finalistene:

Samtlige finalister gir oss den gode festivalstemningen. De varmer på alle vis og formidler mye av det som betyr mye for Verket: Stolthet, omtanke, glede. Alle har et tydelig uttrykk og et godt design som også tar opp i seg Verkets velkjente og formsterke logo, den har i denne konkurransen vist seg som et velegnet og elsket mønster-objekt.

Dette er vaskbare, funksjonelle modeller som passer store og små og som tåler å være med på mange festivaler. Vi anbefaler alle å se nøye på bildene for å få med seg detaljer og lekker helhet. Vi er meget imponert over håndarbeid, design og kreativitet. Flere har lagt ved superfint tilbehør, som luer, pannebånd, glass- og koppholdere – det kan toppe  Verket-genseren på ypperlig vis, i tillegg til at de er nyttige og bra å ha.

Her kan du stemme på din favoritt. Trykk på "Ferdig" etter at du har valgt slik at stemmen registreres.

NB: Noen opplever problemer på iPhone/iPad. Får du ikke til å stemme via embed'en under, kan du forsøke via denne lenken her.

 

Juryen har bestått av:  Lillian Erlandsen (tekstilkunstner), Mona Stensheim (ihuga strikker og markedssjef ved Coop Helgeland), Gerd Elin Halle (strikkekyndig  og kreativ Coop-ansatt) Nicholas Angus Jensen (transportsjef på Verket og Verket-entusiast som kan mye om festival og dere som besøker Verket) og Maiken Johansen (festivalsjef for Verket som kan null om strikking, men en god del om form og uttrykk).