Det er i en pressemelding det fremgår at Helgeland Sparebank og Verket, gjennom ordningen StøtteVerket, nå deler ut 50.000 kroner til lokale artister.

Dette er andre året på rad man deler ut støtte til lokale artister. Denne gangen er det en artist fra Sandnessjøen, Nora Konstanse, som mottar største delen av summen. I motsetning til i fjor, da man fordelte midlene på to artister, er det i år totalt seks som mottar støtte.

- Nora Konstanse mottar kr. 25.000 og får også opptre under årets Underverket. Vi anser henne som seriøs og hardtarbeidende med potensiale til å ta nye steg som artist i tiden fremover, uttaler Majken Hauknes i Helgeland Sparebank og Maiken Johansen i Verket.

- Dette er jeg veldig, veldig glad for og det kommer utrolig godt med, sier Nora Konstanse, som også skal spille på Underverket om få dager.

Artisten har i løpet av det siste året spilt inn sitt debutalbum "Words Left To Say". Det slippes til høsten og deretter ønsker Nora Konstanse å ta med seg musikken ut på turné.

- Å turnere med fullt band er kostbart, noe som gjør at liveproduksjonen ofte er i duo eller trio-format. Pengene fra StøtteVerket vil være med på å gjøre turnéen i forbindelse med releasen større, både i antall konserter og større produksjoner. Det er også til stor hjelp i forhold til markedsføring og formidling av debutalbumet, avslutter Nora Konstanse.

De øvrige som får penger fra StøtteVerket er:

Kristoffer Edvardsen (Kr. 5000)

Kristoffer Edvardsen kommer fra Mo i Rana. For tre måneder siden han opp jobben sin og flyttet til Oslo uten noen annen plan enn å gjøre musikk. Der har han stått på flere scener. Han har et brennende ønske om å kunne leve av musikken og ta den nordover igjen. For å realisere drømmen trenger han penger til videre utvikling av egen musikk, samt innkjøp av utstyr.

Darkenized (Kr. 5000)

Et band fra henholdsvis Mo i Rana, Sleneset og Lovund som prøver å realisere  guttedrømmen om å bli et verdensberømt rockeband! De liker å hente inspirasjon fra norsk industri og natur. De har fått god støtte fra lokalsamfunnet på Lovund og Sleneset til å spille inn noen låter og lage en musikkvideo, men prosjektet har stoppet noe opp da de er gått tom for midler. For å komme et steg nærmere suksess trenger de støtte til å gjøre ferdig et album.

Hans Marius Øverland (Kr. 5000)

Hans Marius Øverland er trommeslager og gitarist med hjem og base i Rana. Han er fast medlem i bandene Amazing Machine og Maiden Norway, og har og jobbet i studio eller på scene med Nordland Teater, Government, Carsten, Oldemord m.fl. Han har vært aktiv i Ranas musikkmiljø helt siden slutten av 90. I tillegg har han et studio hjemme som tilbyr mix og/eller innspilling. Han opplever at tilgangen på kompetanseheving innen studioarbeid er begrenset lav i Norge og søker støtte for deltakelse på en kurskonferanse for musikere og produsenter I USA. Her får han muligheten til å lære fra de beste og videreføre noe av kompetansen til Helgeland.

Håvard Paulsen (Kr. 5000)

Håvard Paulsen fra Mo i Rana er et kjent tvfjes for de fleste og har tidligere besøkt Underverket. Han arbeider blant annet med Jubeltube, en youtube-kanal for barn. Her lages leken og underholdende musikk og sceneshow i ulike formater. Siden oppstarten har Håvard og Jubeltube spilt i de fleste av landets fylker og har allerede bookinger på plass for våren 2019. De jobber nå med å få inn nok midler til å spille inn plate og lage musikkvideoer med barn i sentrale roller. Jubeltube-gjenget samarbeider også med Siri Abrahamsen og hennes konsept gleding.no. Dette samarbeidet skal videreutvikles og flere skoler skal besøkes.

Oda Emilie Pedersen (Kr. 5000)

Oda Emilie Pedersen kommer fra Mosjøen. Hun har drevet på med sang siden hun var ei lita jente, og i 2016 kom hun ut med sin første sang i samarbeid med Bighall Audio, «I can’t live without you». Siden da har hun jobbet med å skrive flere sanger, og en ny sang kommer snart ut. Hun har lyst til å satse på musikk i lang tid fremover og trenger penger til å produsere flere av de sangene hun har skrevet.