Violet Road fikk seg helt sikkert noen nye venner på Verket. Det gjør de på hver festival. De prøver på det også. Veldig hardt. Og de lykkes.

De startet settet sitt med ”Peter Every and His Marching Band”, tittelkuttet på deres siste album. Der finner vi også ”Last Days In India”, som er en duett med Åge Aleksandersen. Dere kan alle være Åge i dag, sa en av de fire brødrene Rundberg. Folk sang og koste seg. Stemningen steg.

Litt senere gjorde de et lignende stunt som Åge pleier. Nemlig å mikse inn en rockehit når han og Sambandet spiller ”Levva Livet”. Han bruker gjerne ”Twist and Shout”. Violet Road kjørte Daft Punk sin sommerhit ”Get Lucky” inn i sin egen store slager; ”Can You Hear The Morning Singing”. Folk danset, jublet og klappet. Og sang Yeah! Yeah! Yeah! Yeah! For fulls hals.

Litt tidligere fikk vi den nydelige og mektige balladen ”Skylark”, som høres ut som noe a-ha og Coldplay kunne ha gjort sammen. Musikalsk sett var dette konsertens høydepunkt, og denne låten viser også litt av spennvidden til Violet Road; fra livsglad folkrock, via synthpop til sterkt balladeri.

Lyden og lydbildet var ikke hundre prosent denne gangen. Men publikumsflørtingen og energien var på topp. Det er grunn til å tro at dette kan komme til å bli et av landets største band om ikke så altfor lenge. For hver konsert og hver festival leverer de i alle fall sterke søknader som publikum responderer på. Yeah! Yeah! Yeah! Yeah!

Og her oppe i nord hos oss, vet vi også å sette pris på et band som synger ”Å eg veit meg eit land” til slutt.

Rune Slyngstad