Gå til sidens hovedinnhold

Kulturprisen for 2019 går til Rana kunstforening

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppvekst- og kulturutvalget i Rana kommune har i dag tildelt Rana kommunes kulturpris for 2019 til Rana kunstforening. I omtalen av prisen heter det følgende:

Rana kunstforening tildeles kulturprisen for sitt utrettelige arbeid med å fremme billedkunst i Rana.

Rana kunstforening er en viktig og spennende aktør i kulturlivet i Mo i Rana. De er profesjonelle kulturformidlere som både overrasker og engasjerer publikum. Deres visjon er å styrke sin profil som en av Ranas viktigste samtidskunstinstitusjon. Rana kunstforening er blitt lagt merke til nasjonalt på grunn av sitt aktive virke og ikke minst skaffe profilerte og juryerte kunstnere. De har ingen faste ansatte. Alt er tuftet på frivillig arbeid. Fra å skaffe kunstnere, produsere markedsmateriale, montering av utstillinger og vedlikehold av galleriet ved behov.

Våren 2019 flyttet Rana kunstforening inn i nye lokaler sammen med Helgeland museum i bygget MOMENT. Det nye galleriet er 103 kvm., og åpningsutstiller var Magne Furuholmen.

Rana kommune gratulerer Rana kunstforening med kulturprisen for 2019.Vi vil samtidig benytte anledningen til å invitere hele Rana kunstforening til PRISVINNEREN 2019, der Rana kommune deler ut hele fire ulike priser.

Les også

– Det framstår i dag, etter mitt syn, som et smykke

Les også

Magne Furuholmen åpnet Rana Kunstforenings nye lokaler i Moment

Kommentarer til denne saken