[HELGELENDINGEN] – Det var en skikkelig dragkamp, sier Tom Roger Aufles.

Han sto klar ved Vefsna da startsignalet for fiskesesongen gikk ved midnatt. Og etter bare 15 minutter ble det napp for den erfarne fiskeren. Aufles skjønte umiddelbart at dette var en potensielt stor fangst.

– Jeg kjempet i rundt 30 minutter for å få den opp i båten, det var en veldig lang affære. Jeg måtte være veldig forsiktig og bruke god tid med den for at den ikke skulle slite snøret. Når man kjenner at fisken kjemper imot og vil drifte vekk, må man gi den slakke og så kjempe tilbake. På et tidspunkt slapp jeg over 150 meter med snøre.

Knuste sin gamle rekord

Med god hjelp av fiskekompis Tomas Andsjøen klarte de sammen å håve fisken inn. Når hannlaksen omsider var i båten innså Aufles at dette kunne være en ny personlig rekord. Med en vekt på hele 16,2 kilo knuste han sin gamle rekord på 13,8 kilo.

– Jeg er veldig godt fornøyd med fangsten og ny personlig rekord. Jeg fortsatte å fiske til klokken 4 i natt, men den eneste som bet på var rekordfangsten. Sånn sett var jeg veldig heldig.

Best på hjemmebane

Tom Roger meldte også om veldig fine vær- og vannforhold langs elva, med mange engasjerte fiskere som hadde tatt turen til forskjellige vald i Vefsna for å innvie den nye sesongen. Selv har han fisket i sitt vald siden han var liten gutt.

– Jeg er oppvokst på Aufles, og har fisket i dette valdet siden jeg var en knyttneve stor. Jeg er veldig godt kjent i området, og da er det ekstra spesielt å dra en rekordfisk i dette området.

– Blir det laks til middag i lang tid framover?

– Ja det kan du si, ler Tom Roger. Det positive er at dette var en hannlaks, noe som betyr at man får beholde den. Det blir nok litt laks framover, men den er også super å ha i fryseren.