Arbeidet med nytt kunstgress på Hauknes stadion blir ikke ferdig tidsnok til at det kan spilles på dekket i forbindelse med Bilalliansen Cup 20. august, forteller nyvalgt turneringsleder for cupen, Carina Hoff-Johansen til Rana Blad.

– Turneringen flyttes derfor til Stålhallen, legger hun til.

– Påmeldingen er også utvidet til 17. august av den grunn og kampoppsettene er klare 18. august. Det er ei godt innarbeidet turnering det er opplegg rundt, så vi må planlegge litt annerledes nå. Men Gøran Zakariassen i Arena Drift som leier ut Stålhallen har vært fantastisk med å hjelpe oss, legge til rette og komme med tips.

Årsaken til at kunstgresset ikke blir ferdig tidsnok, er været og forsinkelser. Dan-Roger Nerdal, prosjektleder for Åga IL, har tidligere fortalt om uventede forsinkelser på transport av kunstgresset til Mo i Rana, og han sa da også at mye av jobben som skal gjøres er væravhengig og derfor kunne trekke noe ut i tid.

Likevel håpet de å bli ferdig til cupen. Det håpet brast, men Åga Il er likevel glade for å få til en reserveløsning.

– Vi kan i det minste love et regnfritt arrangement, og det kan kanskje lokke litt ekstra folk i disse tider, småler Hoff-Johansen.

Det første kunstgresset på Hauknes stadion ble lagt i 2006. Dette var det gamle kunstgresset fra Moheiabanen som ble flyttet til Hauknes på dugnad. I 2010 ble det lagt nytt kunstgress og det er dette som har vært dekke her fram til det som nå skiftes.

Kunstgresset skal dekke er område på nesten 11.000 kvadratmeter. Lokalt er det Northroads som tar seg av arbeidet.

Bilalliansen Cup er for alderstrinnene sju til tolv år, jenter og gutter. Kampene som spilles er fem mot fem. og varer i 18 minutter.

– Jeg oppfordrer folk til å melde seg på. Det er artig, sosialt og du får møte venner før skolestart som er mandagen etter turneringen, sier Hoff-Johansen avslutningsvis.